måndag 30 maj 2022

Hej, kan ni hjälpa mig?

Bad-hair-day? Nej, nej nej. A-very-very-good-brain-day! Naturligtvis. Och häpp. Och lite andra glada tillrop.

Snabb som en fjärilslik kobra i tanken då alltså? Nja. Okej. Inte som en hel IQ-klubb kanske. Men okej. 

Nej, hjälp vilket trams, måste hitta mitt sans och komma till min fråga: Tycker ni att jag ska byta till vårt senaste lilla klimatalster där på väggen? Eller ska hen som sitter där bakom glas och ram få vara kvar? 

Bloggläsare, bloggläsare bakom skärmen här, säg mig vilken konstig, knasig målning som vackrast, hehe, i hela världen är? Typ. Klura på den.

Man får inte roligare än man gör sig, har jag hört. Hoppas ni tyckte det här var lite kul i alla fall. Om inte, kommer snart ett aning seriösare ps att dyka upp i ert omedelbara synfält.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Majken, Emma, Sofia och Alexandra. Det här ps:et är tillägnat dem. Ni minns kanske att jag samlar på goda nyheter? Gärna sådana som på olika sätt sätter miljöns bästa i centrum. Det kan handla om vår närmiljö. Det kan röra sig ute i den stora vida världen. Och det kan självklart också handla om mellanmänsklig miljö. Saker som handlar om att vi ska trivas tillsammans, helt enkelt.

"Ett gäng tioåriga tjejer i fjärde klass i Tärnaby har bildat klubben 'Rädda Jorden'. Varje dag efter skolan springer de runt och plockar skräp runt skolgården och..." 

Emma och Majken och deras kompisar alltså. Vilka tjejer, va? Heja heja! Vi saxar lite mer ur deras klimatsmarta prat:

" - Vi har läst och sett på filmer och fått mycket information om att vi måste rädda klimatet och det här är vårt sätt att hjälpa till..."

"Konstnären Sofia de la Fuente syr just nu på ett regnbågsfärgat lapptäcke, som ska vara klart till prideparaden i Sölvesborg. ..."

You go girl! Yes. Regnbågen är stolt över dig, Sofia. Det är jag säker på. Det som började som en motreaktion kan också bli en ny start och tanke - få fler att jobba aktivt för mångfaldens bästa, tänker jag mig. 

" - Alla som vill kan hjälpa till. Det blir en symbol för att vi hör samman, säger hon."

"Alexandra Rojas Nordqvist, 18, läser på gymnasium i Västerås och har startat ett projekt med sikte på att jobba miljövänligt. Just nu är hon i full färd med att bygga en skola i Bolivia med ekobricks, som skapas av plastflaskor. ... ... Skolan ska byggas av ekobricks, en teknik som går ut på att använda sig av plastflaskor och annat som är tänkt att slängas, men i stället återvinns. ..."

Vilket initiativ, va? Tänk vad en kurs i ungt företagande kan leda till. Vilken miljövänlig idé. Både för planeten och de ungas möjlighet att få gå till skolan. Heja heja!

Tre goda nyheter, hämtade från min goda-nyheter-mapp, som i sin tur är hämtad från diverse artiklar på svt.se.

Några initiativrika människor som haft - och har! - väldigt bra tankar och very-very-good-brain-days. Yes!

"... - Jag vill att de som ser lapptäcket ska känna värme i hjärtat. För det finns en bit av alla som hjälpt till att sy det. Det finns ingen gräns för hur stort det får bli, säger hon (Sofia de la Fuente, reds.anm.)." 

Regnbågen har den effekten på oss. Värme i hjärtat. Hoppas de här kvinnorna, tjejerna, flickorna värmde ditt lika mycket som mitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar