fredag 20 maj 2022

Fem särskilt fina - brudnäbb och klick

När den skira grönskan börjat spira ordentligt, gör också kärleken det. Det är bröllopstider. Vi läser och hör talas om uppdämda behov av officiella glädjeyttringar och om fullbokade festlokaler. Och vem är jag att inte hänga på? Här ska det bli, minst, två Fem särskilt fina på temat något lånat, något blått, något nytt och något fått. Och något gammalt, förstås! Fast här blir det mest vintage, of course. Då kör vi igång med det första:

Någon brud har vi inte, hon har väl fullt upp med att göra sig i ordning, kan tänka, men en näpen näbb har vi allt.

Vår bröllopsfotograf har inte smuts på linsen, bara vintage i blick. Och en extern typ av blixt som dagens unga brudar och blivande äkta män knappast har sett maken till. 

De två blomstrande lockaskarna får symbolisera ringarna. Och deras genombrutna, ljusa insidor påminner oss om lätta sommartyger och flortunn spets.

Månens faser? Finns det något vackrare här på jorden, än att studera hur skivan blir större och större och sedan gul och rund och glad som en bättre ost? Mitt finaste smycke som jag fått av mannen, som inte är vintage, är definitivt det här specialtillverkade i silver. Det symboliserar både månhalvan och fullmånen på samma gång. En morgongåva, kan tänka, till vår fiktiva vintage-brud. Som handlar om nattens ljuvaste, naturligaste lampa.

Det finns en enda flashig bild till att ta, bäst att vara blixtsnabb. Min allra första kamera hade den här typen av lösning för inomhusfotografering. Något att ta till i de skumma vrårna på årets mesta vintage-fest. Vem står där i hörnet och hånglar med brudens far? Typ. Haha.

Till slut är de tu ett. Här symboliserat av den eviga knuten som knöts i det hårdaste av material (utan någon som helst upphettning, sägs det) en gång i tiden, av mannens farfar. Mest för att bevisa att allt går med viljans hjälp. Och kärlekens!

Det var Fem särskilt fina saker det. Lite nytt. Lite. Men framförallt återanvända grejer och flertalet redan mycket älskade ting.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Nästa gång blir det kanske lite manligare. Kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar