söndag 29 maj 2022

Fem särskilt fina - stjärnglans & slips

Hej på er. Vi fortsätter vårt lilla vintage-bröllops-tema. Här kommer en kille. En äkta man. Ett musikaliskt snille.

Känner ni igen honom? Och hans underbara LP:design? Ni får kanske klura vidare medan vi spanar in min första kamera. Tänk att jag har sparat den. Med snygg orange originallåda och allt. Genomskinlig plast som lock, så att man skulle kunna se hela härligheten. Tror bestämt att jag fick den i present, någon gång i tonåren. Agfamatic 1008 pocket. Tycker den är så himla fotogenisk, med sin mycket tydliga röda knapp där uppe. Den enda röda knapp jag gillar. (Ja, jag syftar på alla mer eller mindre halvgalna karlar med röda knappar där ute i världen. Usch. För att uttrycka det milt.) Men nu ska vi fokusera på alla härliga män! Eller åtminstone på en.

Paul Simon! Vem skulle inte vilja ha honom som wedding-singer, jag bara undrar? Älskar titeln på det här albumet: There goes rhymin' Simon.

Gillar han också dockmöbler? ;)

Och något nytt. Alltså enligt den klassiska bröllopsdevisen med något blått och lånat och fått och gammalt och nytt och det där, ni vet. Cult-design. Maria Lord. Tycker så mycket om den här textrika dekoren som togs fram till något Linné-jubileum, har jag för mig. Prydde både små krukor, vaser och ljushållare. Jag har en liten vas och en kruka, som pryds med vitsippor, smultron, blåbär, tussilago och annat smått och grönt. Inte nytt-nytt, men köpt first hand för ett bra tag sedan.

Men oj, vad tiden flyger i dessa hektiska bröllopsbestyrtider! Redan dags för sista fotot i vårt vintage-tema.

Den här slipsen, ur mannens gedigna samling second hand-slipsar, passar nog bättre, va? Randig skjorta och rutig slips - och en urgullig Paul Simon!

Det var det. Hoppas ni gillar, snart är det pingst. Fast nuförtiden gifter sig väl folk lite när som helst på året. Men fortsatt gärna i ljumma ljuva sommartider, förstås.

Sköt om er.

Och kram.

ps Vilken rolig idé - att nämna alla låttitlarna på framsidan och baksidan av skivkonvolutet. En liten illustration för varje låt. Kul idé, som sagt. På första fotot i mitt bildregn tidigare i veckan, där kan ni skymta baksidan. Om ni skulle vara nyfikna på det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar