måndag 16 maj 2022

Vattnar köket, sår frön på väggen och så

Bättre ett par oäkta blommor i köket än ingen blomma alls? Nja, jag vet inte det. Men de här är bra att ha och att dekorera med, när så krävs, så att säga.

Hej på er förresten. Här händer det grejer. Smidiga grejer. Här kommer ett nytt vintage-motiv fram, utan att flytta på det som satt där innan. Som fortfarande sitter där, innanför. Ganska smart grej, va?

Den här vattenkannan alltså, den är ju inte gammal-gammal egentligen, även om det säkert är uppemot tjugo år sedan jag köpte den ny. Retro-style, verkligen. Zink och snygg som tusan. Men nu har den stått ute många vintrar, börjat bågna i botten och släppt lite i någon svets där. Skulle säkert inte vara svårt alls att laga för någon med rätt verktyg och så, men det spelar mindre roll här och nu. Nu ska den få agera säsongsriktig installation i köket. Som en slags sommar-skulptur eller så. Sedan får vi se om den rullar vidare ut i återanvändningsvärlden.

Bosse Sjööberg. Hans konstnärliga hand var ju bara bäst på att fånga vår lilla stads själ och hjärta på bild.

I en loppis-låda låg den nog. Någongång. Blandade bilder i en mapp, säkert. Utan fasta ramar. Nu har papperskanten runt klippts till så att det åldrade Borås-motivet passar perfekt ovanpå det Borås-motiv som sitter under glaset på tavlan bakom. 

Lite häftmassa bara, sedan sitter en ny utsikt som en smäck ovanför köksbordet. Lite sådana smidiga tricks man kan ha för sig, om man vill ha det lagom lättsamt och lätt som en plätt när man byter vy och så.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Minns ni inte hur tavlan under ser ut, säger ni? Jo, det gör ni visst. Ett gult hus med trädgård och blå grind?  Visst minns ni den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar