tisdag 22 mars 2022

1, 2, 3... Hur många tror ni att dé é?

Då så. Äntligen. Dags för inventering. Först lyfter vi undan lite andra saker. Ett träd, några bortrivna bitar.

Hög tid att räkna våra konstnärliga små papperslappar. Exakt hur många A4:or med miljöfrågorna i fokus har mannen och jag hunnit skapa? Vill ni försöka gissa? Låt mig säga som så här: Vi började det här samarbetet så sent som i oktober, och lådan de färdiga små verken ligger i börjar verkligen bli trång och svårstängd nu. Vågar ni gissa?

Medan ni funderar, kan vi ju ta en närmre titt på några stycken. Några som ni kanske inte sett förut? Några exempel ur vår egen klimatsmarta debattartikel. En artikel bestående av nästan inga ord, mest färg och form.

Mycket blått, som planeten själv. Djurriket finns, förstås, rikligt representerat. Oformligt och formbart. Lite så.

En hel del intrikat. Många vändningar och vinklar, precis som på många av de svårlösta klimatfrågorna själva.

Några tog längre tid på sig att växa fram, lager på lager av färg liksom. Andra gick fort, på ett kick bara. Men de pekar ändå ut något viktigt i problematiken runt djur och natur och människans invasiva påverkan på det.

Ett och annat grönt finger finns naturligtvis också bland mångfalden här. För att just den biologiska mångfalden är så starkt hotad. Utrotningshotad.

Då då. Betänketiden är slut. Hur många tror ni att det är? Okej, jag ska hjälpa er lite; det ser ut som det är färre än vad det är, för att vi lagt två i varje plastficka, med baksidorna mot varandra. Så om ni gissade på femtiotvå, då får ni ta det gånger två. 

Ett, två, tre, fyra. Bla bla bla. Och så den på köksväggen då. Åttiotre. Åttiofyra. Nittiosex och sju. Nittioåtta. Och en på baksidan också. Nittionio. Nittionio?

- Älskling, du hade fel. Det var inte över hundra. Sa jag.

- Men har du räknat de senaste då, de som ligger kvar på tork och så? Sa han.

- Nä. Sa jag.

Etthundratvå, tre, fyra. Och etthundrafem. Etthundrafem. Om jag inte har räknat fel någonstans alltså. Var det någon som gissade helt rätt?

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar