söndag 6 mars 2022

Glad gullhöna

Kanske är det för att det är den första marsdagen som är så ljus att vi vinklar persiennerna en aning. Kanske är det därför som jag genomför en bild från ax till limpa i ett nafs, för att ljuset påminner oss om sommaren. 

Eller är det för att tiderna säger till oss att inte vänta? Är det nu:et som talar till oss? Hursomhelst skapar jag bilden jag fick i huvudet alldeles nyss i ett enda nafs bara. Och fast att allt går så fort, bli jag ändå ganska nöjd och vill dela den med er. Genast. Här och nu.

Nyckelpiga. Ladybug. Ladybird. Gullhöna. Kär insekt har många namn. Eller borde vi kalla den lilla runda och goda för flygande skalbagge, kanske?

Gullhöna. Visst är det ett gulligt namn på ett kryp? Många prickar har den, hur många kommer jag inte ihåg. Googlar sällan fram det exakta utseendet på nåt eller någon när jag vill göra en bild så här. Vill helst att det mest ska bli en sinnebild, av någon eller något.

Som ni säkert ser har jag inte mer än en aning om hur en nyckelpiga ser ut exakt. Men jag tycker om den här lilla fina ändå. Eller just därför? Visst brukar man kalla dem Maria? Maria. Mm, det låter bra.

Gullhöna. Ett lite annorlunda ord på en nyckelpiga. Ett bra namn. Ett nyckelord, skulle vi kunna vitsa till det.

Och just det, det fanns ju en andra tanke här också, ett andra led - påskägg. Det här är ett påskägg i form av en glad gullhöna. En nyckelpiga i äggformat, såklart.

Hoppas ni gillar. Även om sommaren är en bit bort. Och påskharen inte skuttar in i våra kalendrar än på ett tag.

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar