måndag 28 mars 2022

Fem särskilt fina - vår, mod, bord

Brukar ju fixa till ett så kallat mood-board då och då, fast på mitt eget vis då förstås. Med vintage-grejer, som inspiration. Saker och ting som adderar några fler dimensioner åt tillvaron än bara de vanliga, platta två.

Och är det något vi behöver nu så är det väl mod? 

Därför är det här ett modigt mood-board. Alltså ett som ska ingjuta lite hopp och mycket mod i våra utsjasade världssjälar. Och tur. 

Återigen smyger sig en fyrklöver in. Förmodligen "ett hemmabygge". Tillsågat figurativt och lagom ojämnt och charmigt. Låg i en osorterad loppis-låda en gång. Eller om det var en blandad auktionslåda kanske? Anyway. Fin är den. Trären och sparsmakad. Och cool, att ställa heta grytor på.

Glimrande glasgrönt och falsk antik silverkänsla. Fint ihop. Två mini-saker med mycket vårkänsla - att sätta de små buketterna i.

Sådana här kannor med svängiga fötter på alltså - de rockar ju fett!

En stengodshink med glänsande vår-glasyr, bästa grejen för påskliljor och andra lökiga vänner att trivas i.

Svala. Men heta tips att röra om i vintage-grytan med. Svala, en sådan svävande lätt Rörstrand-tallrik. Våren alltså. Jo då.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Lite fusk är det väl med hinken, den är nog inte köpt second hand, men den har bott här hemma så länge nu att den ändå känns lagom mossig. Välj köksbordet annars, som femte särskilt fin sak, det är ju både nött, gammalt och ärvt och slitet och underbart och särskilt och fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar