söndag 20 mars 2022

Här hemma - jo, jag håller på med den här blomattiraljen...

...än. Kan liksom inte släppa den. Tanken på det ultimata, nya användningsområdet för det här lilla bordet.

Kanske blir det jättebra att ställa det så här på köksbordet? Som ett extra litet bord uppe på det stora?

Emellan varven då, tankevarven alltså? Jo, då målas det. Och mannen skapar ljuva toner på sin dator. Tror de är ljuva i alla fall. Han hummar nöjt där bakom sina hörlurar. Måste väl betyda att det är mästerverk på gång.

Sedan funderar jag vidare, på den här hyllan/det här bordet. Kan den verkligen stå så där, så där bara?

Sedan slänger jag en blick på ett annat återanvändningsobjekt. Den här extra plattan till strykbrädan, alltså, den här extra plattan att sätta utanpå som jag aldrig använt. Nästan aldrig. Den som ska vara till extra känsliga plagg i så kallade extra delikata och ömtåliga material. Den borde inte bara behöva slängas bort, den är ju som ny. 

Nu gäller det att hitta ett nytt användningsområde till den också. Hm. (Och nej, vi har inte plastbantat bort all plast från vårt hem, vi försöker att använda de plastgrejer vi har. Använda dem klart, så att säga, och inte köpa så många nya plastiga ting sen).

Tillbaka till hyllan/bordet. Såklart! Det ska vara böcker där under. Kokböcker? Det är ju ändå i köket. Nä. Det går lika bra med vilka böcker som helst. Helst snygga. Och bra.

Och har man en dålig bok någonstans, då kan ju den komma väl till pass under det där benet som blev lite kortare än de andra. En sida eller två blir bra där under, även om boken som helhet är dålig. Eller särskilt då.

Fast... kanske skulle jag lägga bra böcker uppe på den också? Och ha den i något annat rum än just köket?

Äsch. Det där får vi fundera vidare på en annan dag. Målandet väntar ju. Älskar hur mars låter färglådan få träffa det naturliga ljuset längre och längre på eftermiddagen/kvällskanten här och nu. 

Eller det är klart att det är klart vid det här laget. Målandet. Nu sitter jag och kollar på när färg torkar. Är riktigt kul ju. Nä.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Ni som inte fattar det minsta vad jag dillar om här, vad tusan det är för hylla, eller bord, ni måste nog länka er bakåt en bit eller två. Först kom den alltså in från förrådet, skadad. Jodå. Sedan blev den alltså hel igen, typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar