onsdag 9 mars 2022

Lappat och klart. Eller Läderlappen?

Hjärtat. Jag hittade det till slut.

Ni minns kanske att jag berättade om den här skjortan jag skulle laga? Hade tänkt att ge mannen en hjärtlig lagning i alla hjärtans-present, men så kunde jag inte för mitt liv hitta var jag gjort av det rara röda. Borta bara.

Började fundera på om jag skulle bli tvungen att leta upp någon annan lämplig tygbit att fästa över fläcken. För faktum är att skjortan inte är sönder, utan bara fläckad. En så kallad arbetsskada i mannens fall, en bläckfläck.

Jodå, jag hittade en annan lapp, hehe - Läderlappen. (Fatta exakt hur det här inte skulle bli det minsta kul eller vitsigt om någon skulle använda google-translate för att översätta. Läder-lappen heter ju Batman då. Den raka, korrekta översättningen till svenska borde ju bli Fladdermusmannen, men så är det ju inte. Läderlappen heter han - av någon anledning som tjänstvillig och kunnig på området superhjältar och serier gärna får förklara för oss andra).

Sedan hittade jag hjärtat också, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska välja att fästa dit på den kära gamla second hand-skjortan. Hm. Vill han helst vara superhjälte, mannen min? Eller vill han visa att han har ett stort hjärta? Förmodligen både ock. Både ock är helt sant (sa hon helt opartiskt), så på det viset kan jag inte välja.

Tittar lite noggrannare på den lilla lilla, men envisa, bläckfläcken. Kanske syns den inte så mycket ändå?

Borde kanske spara mina egna wonderwoman-krafter till något annat? Ge mannen en roligare gåva? Typ en puss, från hjärtat.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Nej, det är inte så konstigt som det ser ut, det ligger ingen stinkande cigarr i det där buckliga metalletuiet, det är ju mitt bästa förvaringsställe för nålar. Återanvändning här. Och där. Även de båda lagningslapparna är köpta second hand, tror jag bestämt. Allt går att hitta i den stora vida vintage-världen. Bara man har tålamod, och ögonen på skaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar