tisdag 29 mars 2022

Se hit alla mattegenier! Och art-lovers!

Här har färdigställts fyra små konstiga konstverk till, nästan utan minsta konstvärk. Konst-värk. Häpp! Sorry, kunde inte låta bli, men nu måste jag lämna ett par citat här hos er först, innan vi gör något mer, innan jag glömmer dem:

"Jag tycker om när livet märks." Han kan han, Jonas Bohlin. Likt så många andra som jobbar med saker och ting, design av föremål, byggnader, husligheter och rymd - bor det en poet i honom. Naturligtvis gör det det. Och vattnet inspirerar honom. Växtligheten. De fyra elementen är ständigt närvarande i det han själv kreerar.

Har ni inte sett Hemma hos inredningsarkitekten än, så gör det, när ni får tid. Några meditativa, kreativa, poetiska och oerhört inspirerande halvtimmar i sällskap av människor som kan det där med ljus och dess vinklar och insläpp. Ann Victorin besöker, går husesyn och guidar oss genom tid och rum och liv och lust.

Tänk ändå, hur olika det går att bo. Hur ett genuint hem avspeglar de som bor där. Till själ och kropp, och alla olika behov som finns och uppstår i villervallan som kallas livet. I leken och vardagen. Lite så. 

Alla hemmen, i de välfyllda halvtimmarna i Hemma hos inredningsarkitekten (som finns på SVT Play), har något som inte går att ta på. En känsla som inte är lika lättplacerad som favoritobjekten där hemma. 

Alla hemmen känns välkomnande. Och även om jag inte skulle vilja ha det exakt som någon av dem (Beata Heuman, Jonas Bohlin, Shideh Shaygan, Lucas Morten, Carouschka Streijffert, Martin Brudnizki), kan jag inte låta bli att sluka varje millimeter av deras boytor och trivsamma härdar. Så fint, de har det. Så personligt. Var och en på sitt sätt. Så mycket erfarenhet, uppfinningsrikedom, skaparlust och klokskap de delar med sig av.

"Hjärtat ska lyfta." På det sättet tycker Beata Heuman att det ska kännas när man kommer hem. Till andra förstås. Men kanske mest när man stiger över sin egen kära tröskel, tänker jag. Hjärtat ska lyfta. Och sedan landa lätt bland allt det invanda och lagom utstuderade.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det här är den nästnäst senaste. Och den nästnästnäst. Låter krångligare än vad det är. Nummer tre och fyra från slutet. Fast inte slutet som i; vi ska sluta med de här små målningarna nu, utan som i de senaste. Fyra till alltså. Sedan vi inventerade. Kan ni räkna ut vilka de här är i nummerordningen då? Om det är den nästnäst senaste och den nästnästnäst? Haha. Mattegeni, det måste man nog vara för att klara den ekvationen. Eller så länkar ni er bara tillbaka till inventeringen här. Och sedan kollar ni in den på köksväggen också, den räknas ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar