fredag 18 mars 2022

Fyra hela ben, och inte ett enda brutet löfte

Ta-daa! Här är den. Eller det då. Ni kommer säkert ihåg att vi hittade en trebent blomstapel, som hade brutet ett ben. Här är den alltså, efter behandlingen. Vad gör man när ett ben är kortare än de andra? Gör alla benen korta, såklart. Det, skrev jag. Inte den. Inte hyllan längre, utan ett litet bord. Det är ju så populärt med små bord just nu, vetja.

Sågade, gjorde jag. Sågade av en rejäl bit från alla fyra benen. Mätte upp, gjorde jag också, innan. Blev ganska bra. Lite snett kanske. Lite skevt. Men inget som inte lite slip och olika tjocka möbeltassar kan fixa.

(Det som syns på fotot är alltså benet som av någon oförklarlig anledning gått av, det är inte jag som sågat så brutalt och ojämnt, bara så ni vet).

Jodå, det går att lägga saker på den. Den vickar bara lite då. Vi får väl se vad den ska användas till, har en del tankar och planer. Vi får se, som sagt. Ni får säkert också se, sen, någon gång. Lovade ju att jag skulle fixa och dona och återanvända det som fanns kvar av den här klassiska blomattiraljen. Attiralj. Vilket coolt ord. Det måste jag börja använda lite oftare. Bästa grejen. Blir ju lätt lite mycket saker och ting annars. Och ett och annat föremål. Vintage-föremål, förstås.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Jag la jämte i vår senaste scrabble-omgång. Ett sådant bra och dubbeltydigt ord. Jämte som i jämtlänning. Och jämte som i riktigt nära. Om jag vann? Jo, vars. Mest för att jag la särart. Och tygsax. Mannen la å andra sidan koloss och nudist. Sedan la jag stolle. Jo då.

Vad vill jag ha sagt med det då? Inget. Mer än att det är kul med ord. Och att mannen och jag vill önska er en bra start på den här helgen. Vilken tur man har, som bor i ett land där det går att ta helg. Lite lugn och ro och en och annan omgång scrabble på det. Tänkvärt. Också ett bra ord. Tacksamhet. Ett riktigt tänkvärt ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar