torsdag 20 december 2012

Julhälsning från Mela Koehler-Broman


Ibland när man hittar en mycket blandad hög med vykort på loppis, så hittar man ibland om man har tur, ett par extra starkt glimmande guldkorn däri. Som det här fina julkortet från Sago-Konst.

När jag sökte runt efter information om signaturen M.K Broman så insåg jag att gamla, fina, detaljrika vykort definitivt (också...) tillhör de saker som jag lätt skulle kunna nörda in mig på. Om jag bara hann, men det gör jag nog inte, som tur är.

Här! hittar ni i alla fall en mycket intressant sida som berättar lite om hur populärt det var att skicka hälsningar till varann via snigelpost i början av 1900-talet. I alla fall i Österrike.

Om ni inte orkar, vill eller hinner läsa det minsta lilla på denna sida så uppmanar jag er att i alla fall kika in en snabbis för att titta på Melanie Leopoldina Koehler-Bromans (1885-1960) fantastiska vykort avbildandes en kvinnlig utstyrsel som skulle passa på vilken nyårsbaluns som helst år 2012. Eller alldeles i början av 2013 då kanske. Missa inte den läckra rosamelerade bakgrunden! Här!


Nähä, nu måste jag och min egen vise man - han som förmodligen skulle hojta något om vice man nu om han visste vad jag skrev - snart ge oss ut i julhandelsvimlet. Inget avancerat eller så, det värsta vimlet försöker jag att undvika i dessa dagar. Men lite måste man ju äta. Och det går inte riktigt att hitta allt annat man behöver på loppis & auktion - även om jag gör mitt bästa.
:)
/helena


ps Fyra mycket vackra och detaljrika julkort till, av just denna Mela Koehler-Broman, hittade hem hit från loppisen tidigare i år. Så ni kan se fram emot ytterligare någon julhälsning från mitten av 1900-talet snart. På en blogg nära er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar