måndag 28 januari 2013

Tankar som lurar i vassen


Det är ju inte det att det saknas idéer, som sagt. Snarare tvärtom. Det är så svårt ibland att sortera bara. Bland tankar, fotomappar, fiskstim och annat. Så svårt att hitta sammanhangen, som jag vet finns där. De har bara gömt sig lite just nu.


Någon kanske föreslår att jag skulle ta en paus. Men jag vill inte ge upp så lätt. Jag bestämmer mig för att utmana mig själv lite istället, genom att bara plocka bilder från en enda fotomapp just nu. Det står höst på mappen. Och Afrika.

Och jag tänker att även om ni kanske tycker att allt Palmesnack står er långt upp i halsen vid det här laget, så måste jag ändå få påminna er om; "En pilgrims död". Oj, vilket bra drama! Vilket rafflande tankeexperiment han har gjort den gode?! Leif GW. Eller finns det någon sanning som lurar här någonstans. Se den! Om så bara för Jonas Karlssons skull. Visst visste jag att han var, är, en superbra skådespelare, men jag hade ingen aning om att han kunde spela så här... diaboliskt bra.


Och så Afrika då. Jag tänker på om jag inte - äntligen - skulle berätta om den där braiga utställningen som jag var på, för ganska länge sedan nu. Om Afrika. Om allt det som vi inte tänker på när vi tänker på denna stora kontinent. Om det som ligger lite i det dolda. Om allt som inte är elände. Om allt det myckna som är bra på olika sätt. Bl.a.

Kanske skulle jag köra en måndagsspecial med utställningsgrejer? De flesta "vanliga" muséerna är ju stängda just på måndagar. Och jag har ju dessutom varit på en till. En som handlar om "det vita folket", för att uttrycka det lite kryptiskt så där. Och så skulle det kanske bli som lite ljusterapi då också samtidigt, funderar jag i vinterregnmörkret.


Men mest av allt vill jag skriva om film just nu. Kanske som en slags kompensation för att vi aldrig kom iväg på invigningen av den nu för-fullt-pågående filmfestivalen i fredags. Suck. Åh, vad jag hade velat se Gustaf Skarsgård gå i klinch med hajar och annat i den norska filmen "Kon-Tiki". Även om Roy Andersson sågar den jäms med fotknölarna...

Jag vill berätta om den där idén som jag fick, om att alla - eller åtminstone väldigt många - filmer som är väldigt bra innehåller - barn & djur. I någon form. DET vill jag skriva om. Kolla om den teorin stämmer. Om någon mer än jag har sett det sambandet?




Men det får väl bli någonannan gång. Måste bara samla tankarna lite mer först. Se ett par nya tv-serier. En med Jonas Karlsson i! Och äta lite köttbullar.
:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar