tisdag 15 januari 2013

Vad är väl en sportgala...


Om ni, liksom jag, av någon anledning missade idrottsgalan igår, så tänkte jag kompensera er lite nu.


En sen kväll i senhöstas åkte jag förbi Myrorna, eller åkte nästan förbi, för när jag såg deras skyltfönster så var jag tvungen att tvärnita, lyfta mobilen och skjuta av. - Oj, oj, oj, vilken rolig idé, tänkte den nuförtiden något slumrande fönsterdekoratören i mig. Låta spelarna i Elfsborg skapa konst och sedan sälja deras alster! På Myrorna! Och dessutom skylta upp hela fönsterytan i färgerna som nu, kanske mer än någonsin, ligger så nära våra klappande fotbollshjärtan - gult & svart!


Ni som har några helt andra favoritfärger får helt enkelt ha lite tålamod och överseende med våran rådande lokalkulörspatriotism. I ärlighetens namn är jag ju inte speciellt fotbollsintresserad egentligen, det finns idrotter som ligger mig varmare om hjärtat. Som alpint. Det kanske inte låter så varm - men jag lovar, under en filt i soffan, med en lagom svart kopp kaffe i handen, så är det något av det varmaste man kan göra en vintersöndag - se Myhrer, Olsson, Byggmark, Bäck, Olsson, Hargin, Larsson, Lindell Vikarby, Borssén, Swenn-Larsson, Hansdotter, Pietilä Holmner, Wikström & co köra ur. Eller stå överst på pallen. Lite beroende på vilken söndag det är. Eller lördag. Eller tisdag då, ibland. Och på snön. Allt hänger visst på snön, säger de.


De flitiga Myrorna hade verkligen ansträngt sig för att hitta allt som går att hitta - i de nämnda fotbollsfärgerna. Det var gulsvarta böcker, svarta muggar, gula jackor, en gul månhalva, svartgulrandiga halsdukar, så klart. Och mycket, mycket annat. Allt kryddat med en härlig dos guldglänsande second handsaker på toppen av det skyltkreativa berget. Jag gillade särskilt att man kunde köpa sig en egen pokal, om man ville. För 45 kronor - som hittat liksom.


Don't quit your day-job. Det var några ord som for förbi i min elaka skalle när jag såg konsten som var till salu. Jag förstår inte varför? Nä, skämt åsido, vilket skönt initiativ och vad schysst av spelarna att ställa upp! Fram för fler sådana speciella second handidéer, tycker jag. Men jag har glömt att fråga om de var lättsålda - tavlorna? Om konstspekulanterna stod på kö eller så? Nä, nu börjar jag igen. Borde kanske skaffa mig en stadig hjälm för att hålla alla mina ostyriga tankar i styr? Jo, så får det bli.



Men jag gör ju redan det, jag lovar. Älskar återanvändning. Både på längden.


och tvären!


Så vad säger ni? Det får väl bli en gul/svartstass i vår va? Med ett par gyllene skor till.


:)
/helena



ps Ni vet väl vilka som vann fotbollsallsvenskan 2012? Jag tänkte väl det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar