måndag 15 oktober 2012

En flisa ur min höst


Nu vet jag vad mitt löv påminner om. Ett gökurslöv. ? Säg nu inte att ni missade dagens avsnitt? Av vaddådå? 'Antiques road trip', såklart! Ett besök på ett gökursmuséum ingick i dagens antikexpert-läxa. Så nu blir det läxförhör; Lugn, jag bara undrar om ni vet vilket land de kommer ifrån egentligen? De flesta gökuren? Nej, inte Schweiz. Tyskland! Närmare bestämt från Schwarzwald. Eller Black Forest, som engelsmännen säger.

När jag skulle sätta på mig min allra finaste höstdekoration, så upptäckte jag att lövet blivit naggat i kanten. Kanske har det skadat sig i fallet. Från trädet? Från sovrumsbuffén, i det här fallet.

H.O. står det karvat på baksidan. Uppenbarligen är/var H.O. någon med stadig hand. För här snackar vi finlir, finsnickeri. Se bara på den lilla bladstjälken, bara ett par millimeter tunn är den.


Nu ska jag snart, snart sluta tjata om diverse program på åttan. (Säger hon med ett halvt öga riktat mot Hustoppen...)

:)
/helena



ps Var har jag då köpt min allra höstigaste brosch? På auktion förstås. Den där typen av auktion som ni vet att jag gillar. IRL-auktion. Hands on-auktion. Precis som de flesta av mina broscher. Utom de i kattbroschsamlingen då. Men de är en helt annan, lite äldre, historia. En historia som säkert mjau:ar sig in på en blogg nära dig, snart. Smyger sig på dig, när du minst anar, kanske lite likt en katt, på musjakt.

pps Här hittade jag förresten en lockande turistinformationssida. En tur till den Svarta Skogen. Låter inte det som en höstsaga, så säg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar