lördag 13 oktober 2012

En skata. Och Silvia.


När jag letade efter färgglada fåglar i Sigfrid Durangon's klassiska 'Fåglarna i färg', så hittade jag några vykort. Några vykort som kommer ifrån en av de tämligen osorterade högar, av just vykort, som jag ropat in, prisvärt, på någon auktion. Se Silvia! Och Carl-Philip. Vid dopet i slottskyrkan 1979.


'Spinn... spinn .... vännen min!' står det tryckt på baksidan av kortet med flickan, katten och den svarvade stolen. H. Hobbie - signeringen som är tryckt på framsidan. Holly Hobbie är en amerikansk författare och illustratör, och även namnet på en fiktiv karaktär baserad på henne. Jag minns att jag hade ett spel när jag var liten med den där Holly Hobbie på. Tror att det hette Önskebrunnen.

Vykortet är stämplat i Göteborg 1975 och skickat som en krya-på-dig-hälsning, till en pojke som heter Oskar och som precis hade blivit opererad i magen. Hoppas att det gulliga motivet fick honom på bättre humör. Och på fötter snabbt.


Mer birds. Färgbilderna i Almqvist & Wiksell's andra upplaga av 'Fåglarna i färg' från 1953 är gjorda av Karl Aage Tinggaard.


Så fin hon är i aprikos vår drottning! En färg som dessutom har kommit tillbaka på senare tid. Men ser ni att poststämpeln, från Linköping 1980, har "blött" igenom klänningstyget. Lite synd på en sådan fin färg. Den ser så mjuk ut också, klänningen, säkert i något silkigt, slinkigt material, kanske speciellt utvalt för att en liten gosse ska kunna luta sin fuktiga hjässa bekvämt mot den.

Och pärlorna är förstås på plats. Toni Sica har tagit fotot. Tryckt har Giovanni Trimboli gjort. Precis som den romantiska plasttallriken. Kommer ni ihåg den? Annars kan ni trycka in er här och bli påminda, om ni vill.



Nu ska den här skatan gå och käka strax. Vad det blir? Pasta och grillad kyckling...
:)
helena


ps Läs gärna mer om Holly Hobbie här på wiki. Och sedan kan man alltid gå in och spela lite Holly H. spel också. Eller bara reta sig på det faktum att det finns en hel kategori dataspel som kallas 'Tjejspel'. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar