fredag 12 oktober 2012

Fridlyst fredag


Ville bara försäkra mig om att alla ni Animal-lovers där ute inte har missat att titta på 'Fridlyst'? Serien om djuren. Om de utrotningshotade djuren. Djur med ränder, djur med stora tänder och djur som bor nära stränder. Ungefär så. En hel massa underbara djur helt enkelt, som bara måste få finnas kvar på vårt klot. Tycker Mattias Klum. Och jag. Och du? Och några till...

Programmet med den supersociale Jason D./ Timbuktu och hans miljöengagerade flickvän var väldigt bra. Avsnittet med min komiske favorit Anders Jansson och hans dotter var - inte helt otippat - kul. Att få se Maria Lundqvist och hennes son på superlånga vandringar på hög höjd, i tunn luft, på jakt efter en enda liten glimt av våra nära släktingar, var också speciellt. Och extra skönt att betrakta på betryggande avstånd från ormar och småkryp.

Glenn Hyséns dotter verkar förresten precis lika go' som sin pappa.

När man ser på vackra naturprogram, där människor tvingas vandra oändligt långt i ihållande hällande regn bara för att få en skymt av ett skyggt djur, känns soffan ovanligt mjuk och skön. Kan man lätt konstatera.

Två avsnitt har jag kvar att se, det första. Och det sista, Felix Herngren och havssköldpaddor låter som en spännande kombination, visst? Tänkte försöka hinna se dem i dag. Eller i alla fall under helgen. På SVT Play. I exakt 24 dagar till.


:)
/helena



ps Det roligaste djuret, att betrakta, måste ändå vara - Människodjuret Mattias Klum. Han pratar, gestikulerar, pekar, fotograferar bajs, kastar sig ner på marken i djurens fotspår - bokstavligen, desarmerar otäcka fällor, allt medan han delar med sig av alla sina erfarenheter. Ni får bara inte missa den här serien! Om ni gillar djur. Och engagerade naturentusiaster. Och Börje Salming.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar