torsdag 9 november 2023

Det är vår fredag!

Ja, så brukade vi utropa, ibland i kör, jag och Helena. Under den bästa perioden i mitt arbetsliv jobbade jag fyradagarsveckor - lediga fredagar var regeln med få undantag. Då myntades, upprättades detta uttryck i vår gemensamma tillvaro. Kanhända har detta redan berättats i något av Helenas alla inlägg (över 3800 stycken, jisses!) men jag har det som ingång till dagens rader ändå.

Har tittat igenom lite av hennes sparade urklipp, och anteckningar inför kommande inlägg, och kommer lite fortsättningsvis att redogöra lite för planerna hon hade. Ett handlar om Lars Stjernkvist, eller snarare; en av hans betraktelser i en krönika. Jag citerar hela ingressen: "Den avgörande skiljelinjen går inte mellan onda och goda, väst och öst eller höger och vänster. Den går inte heller mellan israeler och araber eller muslimer och kristna, utan den går mellan de som har humor, och de som saknar humor".

Helena skulle ju såklart, som hon brukar, möjligen ha satt in det här i ett annat sammanhang och vävt ihop det till en ytterligare tänkvärd och mustig text. Jag nöjer mig med att knyta an till min dags jobbuppdrag; musikstund tillsammans med ett gäng underbara individer där jag tog mig rätten att avsluta timman med Hasse Alfredssons "Styrman Karlssons äventyr med porslinspjäsen". (alternativa titlar finns om någon blir förvirrad)

Dagens konstnärliga alster: 

(om någon av er känner igen något av dem är det inte konstigt, de presenterades härinne ibland när färgen precis torkat)

är dessa:

De är döpta till D1-D6, och jag upptäckte precis att D5 ju skulle vridits 90°. Det gick lite snabbt där...

Vi hörs, syns och allt däremellan
/bosse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar