söndag 31 juli 2011

Bay, Bengtsson, klabb och Chitty Chitty Bang Bang

"... - Jag tänkte gå till Skrumshus Godsaksaktiebolag och sälja min godsaksmaskin, sa Professor Pott. Men de vill nog inte ha karameller som är fulla med hål. Han vred på ratten till maskinen och kastade en lakrits-karamell till hunden Edison. ..."
"... - Tut pip! Tut pip!
När pappa Pott och barnen och Edison visslade med sina vissel-karameller
följde hundarna efter dem ut ur godsaks-fabriken. ..."

I fredags tittade vi på det nya friidrottsstjärnskottet Angelica Bengtsson, nybliven JEM-mästarinna i stavhopp, minsann! Och åt klabb. Klabb är nog den bästa efterrätt man kan avnjuta till kaffet, särskilt om man egentligen inte har någon efterrätt hemma... Blanda bara kakao, socker och grädde, efter tycke och smak och konsistensönskemål. Voila! Klabb it is! Mannen brukar byta en del av sockret mot sirap, mest för åtgångens skull påstår han, och jag byter ut en annan del av sockret mot kakao, för en lite vuxnare smakupplevelse.

Igår beundrade jag den lilla tyska kannan, snipan från Bay Keramik, jag tycker om färgerna och formerna. Priset tyckte jag också om. Fem kronor! Ett fynd.
Ur någonannans auktionslåda. Bra när någonannan ratar precis det man själv vill ha! Den har inte riktigt hittat sin plats än. Flyttar runt den lite grand. Förresten, ni vet väl att ni kan hitta många (med betoning på många!) fler tyska objekt HÄR!

Sedan bläddrade jag i en del böcker. Hittade en barnbok som är, lite, äldre än jag... som bygger på Ian Flemings orginalbok: Här kommer Chitty Chitty Bang Bang. Fina bilder. Och många hundar. Om en förtrollad bil. Och godis. Det skulle kanske inte vara så dumt att äga en sådan bil? Ja, i alla fall om den kunde trolla ner de höga bensinpriserna lite grann... Eller ännu hellre trolla fram lite billigare, hållbara alternativ. En förtrollad OCH miljövänlig bil, vill jag ha. Men I love my Toyota, även om den med ålderns rätt skulle behöva lite mer tlc och snart kanske också en extra portion magi?


"... - Vad hon låter lustigt! sa Jemima.
  - Hon pratar med oss, alla motorer pratar förklarade hennes pappa. Det säger Chitty Chitty...
- Bang Bang! hojtade Jeremy, när det blev bakslag i motorn. ..."

vi hörs.
:)
/helena



ps Idag blir det nog varken friidrott, klabb eller tid för läsning. Den överfulla tvättkorgen viskar mitt namn. Eller snarare skriker. Och ingen rolig tvätt finns det att hänga på lina idag. Inte den minsta lilla nallebjörn faktiskt. Men får jag fem minuter över mellan maskinerna, så lovar jag att flytta över mina fingrar till denna häringa apparaten igen. För nu var det längesedan jag hann titta in till mina favoriter. För länge sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar