måndag 1 augusti 2011

Ränderna går aldrig ur, å inte prickarna heller


En sådan där trött dag idag, jättetrött! Var uppe tidigt och fick lite gjort, sedan gick luften ur hela resten av dagen, kändes det som. Så inget roligt och inspirerande att rapportera idag. Men vi åt lite mer av tigerkakan som mannen bakade till mig i helgen. Och jag kom på att jag inte ens diskat, ännu mindre plockat upp, de där roliga, prickiga faten som jag fyndade för ganska många månader sedan nu. Assietter av okänt ursprung, prickarna ser så lustiga och lite malplacerade ut, ser nästan ut som om de var ditmålade med nagellack. Nagellacksfärgade prickar! Lite diffusa i kanterna, som man kan tänka sig att det kan bli om man målar med den lilla penseln.

Dagens första tidning bjöd på en rolig liten hundrumpa, där fram. Dagens andra tidning bjöd på kaffe?! Och Idas fina kakfat. Gamla tallrikar på nytt sätt, en idé helt i min smak!

Mannen tycker att det ser så lustigt ut när jag har mitt prickiga (och blommiga) förkläde på mig, det är ett sådant där gammaldags serveringsförkläde som bara täcker midjan och neråt, ja, ni förstår säkert hur jag menar. Det lustiga är, enl. mannen, att jag drar upp det ända till hakspetsen, nästan i alla fall, eftersom jag har en tendens att alltid spilla...
på mig.


Det var nog bara det, sorry, inte direkt nobelklass på dagens inlägg, men det kan man kanske inte begära varje gång? Ooops, Jante har tydligen fortfarande semester?!?


vi hörs.
;)
/helena


ps Orkar knappt tänka några tankar alls idag, ännu mindre några eftertankar.

6 kommentarer:

 1. Åh vilka ljuvliga assietter!! Jag älskar dem. Man blir ju så glad av dem! Bättre än vilken Green Gate som helst :)

  Och tack för dina gulliga kommentarer om Antikmässan. Det kommer mera!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Jenny: Och dessutom blev tigerkakan lite extra god upplagd på dessa lagom skamfilade och prickade små fat, tyckte jag!

  Ser fram emot mera "reportage" från Antikmässan, minns så väl när du visade bilder ifrån Joakim Bengtssons hem, så häftigt och läckert! Sedan dess har hans hem varit med i någon inrednings"blaska" också, om jag inte minns fel? Han samlar ju på små dosor... och en hel del annat också, om jag förstått det hela rätt. En "yrkesskada" förmodar jag, men en trevlig yrkesskada!!

  :)
  "vi ses" snart!
  /helena

  SvaraRadera
 3. Vilka ljuvliga prick-tallrikar. Jättefina! Hela din blogg är väldans tjusig förresten!

  SvaraRadera
 4. Rebecca: Ljuvliga är verkligen ordet! Vad kul att du tycker om min lilla blogg! Och välkommen hit!

  :)
  /helena

  SvaraRadera
 5. får hålla med vilka söta assietter! helt bedårande. så glad man hade blivit varje gång man hade använt dem :)

  SvaraRadera
 6. Ica: De är så fina så att det till och med blir roligt att diska. ;)

  Kul att du tittar in och lämnar ett litet spår efter dig... Välkommen!

  /helena

  SvaraRadera