måndag 8 augusti 2011

En fin kanin och tiotusenrosor, ungefär.

Ja, jag har ett gott öga till denna söta skulptur. Och ett gott öra.
Oj, det ser ut som att det har hänt en liten olycka...?
Vad stOOra öron du har...
... och ögon.

Nej, såklart var det inte en propeller som hade smugit sig in bland gårdagens bilder, det var ett par ganska så stora kaninöron!  MateHunting kallar Marianne Lindberg De Geer sin rara långörade skulptur. I stadsparken - här i vår lilla stad - står den. Och pryder sin plats bland blommor och blader. Som Jenny så riktigt påpekade, så finns det släktingar till den här kaninen lite varstans i Sverige. Men det här sägs vara den STÖRSTA som hon har gjort, MLDG, eller var då 2008 när den invigdes här i Borås, i alla fall. Läs gärna Krister Perssons artikel här!

Kan inte låta bli att visa er lite mer av stadsparkens rosprakt. Vilken färg!! Jag fick nästan ont i ögonen, så stark var den.
Lite mildare nyans, vilsamt vacker.
Åh, den här ljuvligt ljusrosa. Fairy heter den. Kan inte tänka mig något mer passande namn.
Men lille vän, var gör du HÄR? Vi tittar faktiskt på rosor nu, men visst, du har rätt, sötast är ändå du, min lilla skuttande vän. :)
En trevlig prick? Och kul. Men jag blir lite orolig, är det någon sjukdom? Eller väder och vind som pinat dit dem, prickarna?
Till slut bestämde jag mig, för att den här knoppiga flerfärgade skönheten, måste vara den allra, allra finaste. Eller?


vi hörs.
:)
/helena



ps Tyckte det kunde vara passande att berätta lite mer om den kärleksfulla brickan, just här där det handlar om kaniner...  Kanske är det fler som blivit nyfikna på den? Erotik, Sinnlighet, Passion, Hängivenhet, Svärmeri och Könsdrift är bara några av orden som finns med på Eva A Holmströms bricka; Kärleksförklaring. Design & Handtryck av nämnda Holmström. Agraff design står det på baksidan. Här, klick! Har jag skrivit om den tidigare i samband med alla hjärtans dag, jag har den i svart också (som ni kan se på bilderna), vidare länk finns också där. (Jag köpte min via VI-butiken, men det var ett bra tag sedan nu, så där finns de nog, tyvärr, inte kvar.

2 kommentarer:

  1. 2 sådana kaniner står vid museet i Skellefteå. Och jag har sett en i någon annan stad också. De är rara!

    SvaraRadera
  2. Maria: Ja, vad ska man säga, typiskt kaniner att föröka sig på det viset...? ;) Fint av MLDG att sprida sina skuttande statyer hela vägen från norr till söder. Och du har så rätt, rara är precis vad de är!

    :)
    /helena

    SvaraRadera