fredag 10 juni 2011

Findus byggde denna kropp

Idag fick jag ett paket med posten. En riktigt bra sak med att ha dåligt minne är: att man så ofta blir överraskad! Av sig själv. För några veckor sedan skickade jag in tio streckkoder och i dag kom de gracila porslinstallrikarna! Självaste Grace kom på besök, jag hoppas i och för sig att hon vill stanna här hemma. Hon behövs, i ett slitet kök som lämnar en del övrigt att önska...

Efter att jag kastat mig över paketet, likt ett barn på julafton, kastade jag mig vidare över diskborsten för att till slut kasta mig över kameran. Därav lite slarvig bildkvalité, men jag hoppas ändå lite av den forna nationalservisens skönhet går att skönja? Om Swedish Grace har jag skrivit tidigare, eftersom jag har lite koppar, men idag ska jag inte tjata om servisen som sådan, utan tipsa er!

Vet inte vad ni har för inställning till halv och helfabrikat. Min inställning går att sammanfatta med ett par välbekanta ord: nödvändigt ont. Ibland har vi åtaganden sent på kvällen och så vill man ändå äta något efteråt. Och jag tål inte att äta för mycket bröd, så vi kan inte ha smörgås som stående kvällsinslag. Så då kommer Findus och en del av hans kompisar väl till pass. Tyvärr.

Nu till tipset! Findus fyller tydligen jämt i år och vill fira detta genom att skänka, nästan, bort porslin. Gå in och läs mer om hur du samlar streckkoder och skickar in, här-klick! Har man bara en välfungerande frys, och ännu mer välfungerande mage?, så kan man ju bunkra för framtiden. Enportionsförpackningar, är det som gäller, tror jag. Tydligen kan man skicka in upp till 12 gånger 10 streckkoder. Men det är lite ont om tid, senast den 30:e juni måste de läggas på lådan. Skynda, skynda, nu är det bråttom!

Nej, jag är inte sponsrad av Findus, ni behöver inte oroa er, men jag tyckte det var en bra och prisvärd idé. Det enda man betalar, förutom maten då..., är 59 kronor för portot. Och det finns annat porslin att välja på också. Titta själva, klick.


Egentligen är jag inte så förtjust i vita tallrikar eller tunt porslin, annars har vi bara kraftigt stengods, engelskt, men eftersom vi har så mycket färger för övrigt, så tyckte jag att det kunde vara fint med ett par "blanka matmålardukar", också.  När något t o m ser vackert ut i diskstället, då vet man att det är; a good thing! Eller hur?



så hörs vi snart.
:)
/helena




ps Vegetarianer? Inte särskilt. Men falukorv ser aldrig speciellt vacker ut på bild, så den fick snällt lägga sig i "kameraskugga".

pps Och orkar man inte laga mat alls... kan man ju alltid sätta sig på det kvällsmörka köksgolvet, precis framför kylskåpsdörren och tigga. Kanske kommer det någon? -Annars får jag väl sitta här nere tills det blir ljusare tider, tänker nog den lilla svarta bleckplumpen.

5 kommentarer:

  1. Lika underhållande text som vanligt.
    Smaklig måltid, nu kan du hälla upp Findus på Grace ;)

    SvaraRadera
  2. Var tvungen att flytta blogg. Finns numera här.
    http://atheoryofliving.wordpress.com/

    /Jessika

    SvaraRadera
  3. LiseLotte: Visst serru, a match made in heaven! Grace + Findus = sant! Passar finfint i giftastider... ;)

    Jessika/Jessica: Där är du ju!! Jisses vad du skrämdes... jag började tänka den ena otäckare tanken än den andra, när jag inte hittade dig... Jag kommer! :)

    /helena

    SvaraRadera
  4. För några år sedan gjorde vi oss av med vår fula vardagsservis från Ikea och investerade i vita Grace istället - I love them! Lika fina till vardag som till fest. Lite sugen är jag på att komplettera dem med ljusgrå assietter. Eller rosa. Eller blå....

    SvaraRadera
  5. Ida: Jag märker att du överlevt söndagens "tallriks-show off" ;) Bra.

    Då för ett drygt tiotal år sedan när "Grace" återlanserades, föll jag som en fura!! För de mörkblå kaffekopparna. Så med dessa började min passion för Adelborgs paradservis. Idag står det nog lite mer än 12 koppar i köksskåpet, i mycket blandade färger. De används även till vardags, kaffet blir så extra gott ur dem!
    Nu väntar jag bara på att ett par ROSA skönheter, också, ska hitta fram till ett köksbord nära mig!! :)

    /helena

    SvaraRadera