tisdag 29 juli 2014

Bird watching


En helt vanlig dag, tänkte vi. Men det blev den inte riktigt. Med facit på hand, som man brukar säga, visade det sig att dagen hade ett tema.


Fåglar.


Det började redan innan jag hunnit stiga ur bilen. Utanför höjde sig en vacker hängbjörk, som gjord för en liten drillande sommarfågel att gömma sig i.


Sedan bara fortsatte det. Fåglar, fåglar och fler fåglar.


Ute vid motionsspåret, som löper runt fågelsjön, stötte vi på många mystiska arter.
 
 
 
Bl.a. den här lille stackaren. Han verkade ruva på någonting. Han ja.  - Han ruvar nog på en hemlighet, föreslog mannen.
 
 
Den här ståtliga pippin ropade jag förresten in för en spottstyver förra vecka. För mindre än en spottstyver faktiskt. Jag tyckte helt enkelt att den var fin. Tittade inte så noga efter någon signatur eller så, då. Men sedan läste jag mig till att det var en Paul Gauguin. En Paul Gauguin!!

Lugn i sommarbrisen, inte den Paul Gauguin förstås. Utan hans barnbarn Paul René Gauguin (1911-1976). "... var en norsk målare och grafiker, som var ledande i utvecklingen av den norska konsten vilken blivit känd som den norska färgträsnittskolan. Han var särskilt känd för sina fabeldjur. ..." I alla fall enligt wiki. 1958 och färgträsnitt står det också i högra hörnet på min lilla tupptavla, alldeles bredvid signaturen. Fast det här måste väl vara ett efterbildande tryck av något slag, ordet äkta kan förmodligen enbart appliceras på mina känslor för detta färggranna fjäderfä. Äkta glädje!


Sedan slutade allt som det brukar - på ICA. Äta bör man annars dör man ju. Och nu tror ni säkert att fågeltemat för dagen var över, men icke. För precis efter att jag studerat den intressantaste delen av tidningshyllan, och konstaterat att jag nog måste gå till bibblan för att läsa Antikvärlden - särskilt artikeln om 21 köpvärda konstnärer, även om det nog handlar om lite andra prisnivåer än min - kom mannen med den grillade kycklingen i högsta hugg i handen.

Så, här sitter jag nu. Mätt och gô. Men med en lite skamsen känsla i maggropen. Känns nästan som någon slags bird-kannibalism efter (går)dagens alla fågelmöten. Men grillad kyckling är ju så gott, bästa snabbmaten! Gärna serverad med långa, gröna - bara hastigt och lätt uppkokade - haricots vert till.

:)
/helena

ps Här - på en väldigt artrik sida, höhö, hittade jag en tupp som liknar min på pricken. Bara lite nyansskillnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar