söndag 14 februari 2021

Känslopjunk & rosenmun

Ännu en vacker vinterdag är till ända. Inte ett moln så långt ögat kunde nå. Rosenmoln, gick ni på dem i dag?


Jag fastnar bland rosorna i ordboken, de är många. Uttryck som flirtar med kärleksblomman på allas läppar. Rosenhy och rosenkindad. Rosenkvarts och rosenkvitten. Rosenrasande och rosenstock. Fortsätter till roskarl (en fågel) och rosling (en ljungväxt) via rosenvatten och rosettfönster. 

Letar mig vidare mot de rödare orden, via de rundare. Rund, runda, runda av, rundabordssamtal, rundbottnad, rundfråga, rundgång, rundhänt, rundlagd, rundmun, rundmålning, rundnätt och ett rundningsmärke där förut.

Rödblommig, rödbok, rödbrokig, rödfilter, rödflammig, rödfärg. Rödgrönblind, rödhake, rödhakesångare, röding, rödkindad, rödklint, rödklöver, rödlista.

Men hur jag än letar bland allt det rosiga, gosiga, mjuka runda och glödande röda hittar jag inget vackrare ord än: TID.

<3

/helena

ps Sluta läsa här om ni helst av allt vill stanna på de rosa molnen ett tag till, här blir det mer på temat röda ord och betydelser, men med en väldigt krass ordalydelse och innebörd, och det kanske ni inte vill ha, eller orkar med, just nu. Bara en liten varning, fast så farligt är det nog ändå inte. Hittade uttrycket: i dag röd, i morgon död - vilket låter som något politiskt i mina öron, men givetvis handlar det om något större än så; Livet. "just nu levande men när som helst i framtiden död", enligt den stora, kloka ordboken. Tål att tänkas på. Det är därför det inte kan finnas något ord som är vackrare än tid. There's no time like the present.

1 kommentar:

  1. länk till låten:
    https://youtu.be/t9nFnQNwIvU?si=KBrnDsJ0gsVRv2fz
    gå in och tumma upp den 4 christ's sake!
    "<3" TW

    SvaraRadera