tisdag 27 november 2018

Slå fyran för advent


Snart är det fjärde advent. Innan du ens hunnit blinka är det fjärde ljuset redan tänt.


Alltså. Hög tid att varva ner. Koppla av, ner, och njuta för fulla glöggmuggar. Slå av på takten. Helt enkelt mysa skiten ur den här alldeles för korta tiden.


Men först måste jag hitta ett ljus som verkligen passar till min underbaraste second hand-stjärnpresent från mannen - Star for Life. Värmeljus går bra, men de ska vi ju i miljövänlighetens namn vara lite försiktiga med, inte använda så många. Bra då, att den vackra, viktiga ljusstaken är gjord för två olika typer av ljus. Ska bara hitta den rätta storleken på stearinljus först. Eller karva, skarva till rätt storlek. Snart ska den i alla fall tändas, det är ett som är säkert!


Ett, två, tre, fyra. Nu andas vi lugnt här. Ahhh. Lång utandning och sedan pepparkaksdoftande inandning. Ahhh. Ett först. Det första ljuset. Sedan det andra. Lugnt och stilla. Bara njuta. Göra så mycket - eller lite - julförberedelser vi vill. Vars och ens jul kan se ut på tusen och åter tusen olika sätt. Inget är mera rätt än just ditt sätt. Bara en tanke. Tänk på det. Och andas ut...

<3
/helena

ps Rubriken lyder: Ett barn behöver mer än mat för att växa. Jag skulle kunna stanna där. Den meningen säger så mycket i sig själv. Men vi måste läsa vidare, vi måste förstå det viktiga som de försöker göra:

"Varje barn behöver mat, omvårdnad och tak över huvudet, men för att växa upp till stabila individer med stark självkänsla, sunda värderingar och viljan att ha en positiv inverkan på sin omgivning behöver barnet också få stödet och verktygen att utvecklas både på en mental och känslomässig nivå.

Dessa verktyg är det som Star for Life lär barn - vi hjälper dem att lära känna sig själva, identifiera sina drömmar och att jobba genom motsättningar på vägen för att nå dem. En av de viktigaste ingredienserna för att nå hela vägen är att hålla sig frisk.

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som grundades 2005 med målet att inspirera unga att tro på sina drömmar och hjälpa dem leva ett liv fritt från aids. Vi finns nu i mer än ett hundra skolor i södra Afrika."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar