måndag 11 februari 2019

Göra gott


Tror till och med att jag gick till den fullmatade mataffären och köpte lämpliga skålar, den där gången när jag gjorde chokladmousse första gången. Fransk Chokladmousse, tror jag bestämt att det var.


Tror inte vi hade några skålar alls i skåpen då. Tror att jag bara var tjugo år. Och skulle göra något gott till min kille - han som vi numera kallar för mannen. Tror, eller vad då tror förresten, det måste ha varit för snart trettio år sedan.


Tror det var på Vivo, som jag hittade skålarna. Sådana där lövskålar i glas, ni vet. Lövmönstrade, som det skriker 1980-90-tal om. Fina. Tyckte jag då. Idag skulle jag nog välja att servera moussen i något annat.


Tror inte vi har kvar de där skålarna. Dessutom vet jag att jag är för lat för att göra egen chokladmousse numera.


Min älskling får nog nöja sig med pulverpudding i år, chokladpudding ur påse eller så. Eller något annat gott som går lätt och snabbt att fixa. En puss kanske? ;)


Eller något med färdiga maränger.


Att göra gott kan betyda så mycket. Som att försöka göra något av det som redan finns. Göra en höna av en fjäder, fast på ett positivt vis. Att försöka hitta ett nytt användningsområde för något som legat bortglömt ett bra tag. Som det där kluriga "spelet", som jag gav till mannen en gång. Kommer ni ihåg att man kunde köpa sådana lite varstans förr i tiden? Man skulle väl försöka få loss ringarna från snörena, eller hur det nu var?


Att göra gott kan betyda fransk chokladmousse. Eller att förvandla gammal, klurig skåpmat till fyra färgglada servettringar.

Fram med saxen nu då!

:)
/helena

ps Att göra gott kan väl också handla om att påminna? Om det stora i det lilla? Om att det finns en massa smått och gott och bra-att-ha-saker att finna där ute i den stora, vida second hand-världen. Som roliga, fräscha och mycket användbara kortlekar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar