måndag 15 mars 2021

Rock your socks!

Den 21 mars varje år är det Internationella Downs syndrom-dagen. En dag vi numera uppmärksammar med hjälp av våra sockar, bland annat. Det vill jag förstås uppmärksamma lite extra här inne också. På mitt eget sätt.

Nej, det blir inte med hjälp av några stinkande gamla strumpor, det blir i form av några ulliga, glada, udda sockar som jag och redigeringsprogrammet har satt ihop tillsammans. Håll till godo:

Kanske vill du ta på dig några väldigt olika sockor för att fira våra olikheter. Göra det till en riktigt fest, det här med att vi alla är unika. Konstfulla sockor - check!


Eller så väljer du ett par ganska standardiserade socks, tänker att det är viktigt att betona det här med allas lika värde och rättigheter, även om vi förstås måste bejaka våra sköna skillnader också.

Är du väldigt varm av dig, då väljer du väl helt enkelt ett par små, och gulliga.

Eller så tar du på ett par väldigt stora, för att du gillar att synas. Men, ånej, det är visst ett hål i den ena. Ett stort hål. Inte bra. Eller jo, för då blir de ju ändå olika! (Det är ett garnnystan som ligger där nere, om någon undrar. Om någon vill stoppa och laga och så...).

Men vad händer om alla sockorna ligger i tvätten då? Alla utom en? Ja, då får du ta på den bara. Det går ju också bra. Även om det kanske blir...

...lite kallt om den bara foten.

Men kolla! Ett par uttöjda fotbollsstrumpor, med knän på. Kul ju.

Eller är det inte knän? Knästrumpor? Är det...ähum...ägg? Påskägg. Påskäggsknän. Jaha ja. Glad påskstrumpa på er då, vetja!

Sköt om er.

Och glöm inte att Rocka Sockorna!

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar