måndag 22 oktober 2018

Deprimerad dam, kyrka på stan eller kul kissekatt?


Dags för motivbyte. Sommarens blå grindar ska stängas. Tänkte jag kunde ta hjälp av er. Vad tycker ni? Vad är finast, bäst, knasigast eller bara helt rätt?


Färgglatt? Detaljrikt? Eller saker välplacerade på en klassisk skrivmöbel? Det är frågan.


Lustig katt! Olustig dam?

Fördelen med att ha ett motiv bakom glas är ju de ljusreflekterande ytorna. Fördelen med en "rå" målning är att man slipper reflexer. Pros and cons. Mer ytor som fångar ljuset är såklart bra när mörkret kryper närmre, å andra sidan blir det svårare att njuta av motivet från alla vinklar när det blänker och bländar. För- och nackdelar, som sagt.

Deppiga damen har jag haft en bra tag, men hon har aldrig fått komma upp exklusivt någonstans. Samma situation med "katt bland prydnadssaker", någon egen plats att värma sina små tassar har kissen aldrig fått.

Klockorna i kyrktornet har inte ringt här inne i mer än några månader. Den tavlan kom hem hit i samband med den ljuva midsommartiden.

Så, vad tycker ni? Katt, Kyrka eller Kvinna?

Hm. Vore nog en utmaning att försöka få den deppiga damen att dra på smilbanden när man går förbi. Hm. Men katten får ju MIG att dra på smilbanden förstås. Hm. Kyrkan känns mest neutral, även om den kristna tron kan kännas allt annat än det ibland. Hm.

Ja, vad tycker ni?

:)
/helena

ps "Om du vill gå fort, gå ensam. Vill du gå långt, gå i grupp." Talande citat från filmen vi såg på tjock-TV:n i helgen: The Good Lie (2014).

Tänk, 1983, när kriget i Sudan bröt ut, började jag i högstadiet. Då hade jag ingen aning om att massvis av barn skulle bli föräldralösa och tvingas fly hundratals mil - med livet som insats - till flyktingläger, där många av dem sedan tvingades leva väldigt länge. Den här filmen handlar om några av de så kallade "lost boys", som fick chansen till ett nytt liv i USA. Se den. Om du, som jag, tycker det är otäckt att man vet så lite om konflikterna som pågått/pågår runt om i världen. Får en att än mer förstå hur bra vi har det - regeringskris eller inte - här i vår rika, fredliga och relativt skyddade del av världen.

Älskar kulturkrockarna! Det är av dem vi kan lära oss något, om oss själva och varandra. Se The Good Lie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar