fredag 4 januari 2019

Och en ny vår


När inredningsmagasinen tävlar om att skrika: TRENDER 2019!!!! högst, väljer jag naturligtvis att lågmält påminna om hur trendigt det alltid är att vara otrendig. ;)

Minns ni juni? Ibland minns man ju nästan inte att det finns något som heter sommar på vintern, menar jag. Då är det bra att ha bilder som påminner.

Vårlängtan. Mitt foto heter så.

Själv längtar jag sällan bort. Varken i tid eller rum. Är nog en riktig idag-människa egentligen, fast jag gillar att se både bakåt och framåt. Men det är mer intellektuellt sett, som jag gärna vandrar omkring på tidslinjen. Följer i intressanta människors spår och så. Personligen gillar jag att vara närvarande i nuet. Vad nu det betyder? Jag gillar idag helt enkelt. Även om imorgon också är ett vackert ord. Och igår.

Anyway.

Idag bjuder jag på en liten påminnelse om att det snart är vår igen, med hjälp av ett mer än trettio år gammalt nummer av Sköna Hem. Januari, står det på framsidan. Och Färg Form och En Ny Vår.

Klicka gärna in er till inlägget jag gjorde i juni. Där hittar ni en knölsvan, konstfullt målade vårblommor och inredning från en annan tid. Från flera andra tider faktiskt. Det var tydligen trendigt att vara otrendig redan då. Där ser man.

<3
/helena

ps Som sagt, klicka er gärna bakåt och konstatera hur snyggt det var redan i slutet på åttiotalet att ställa en röd snittamaryllis i en enkel, burkliknande glasvas. Känns dessutom väldigt ojuligt ju.

Amaryllis forever. For every season. (Vi hade ingen levande i år, även om vi fick en fin, knoppig i gåva av några av mannens omtänksamma arbetskamrater. Tyvärr var den inte så fin när man tog av gummisnodden och lyfte på det glansig pappret - den hade möglat. Så synd. Men tanken var fin!

Kan bara inte låta bli att undra om det var affären eller grossisten eller kanske till och med odlaren som kan ha övervattnat den känsliga löken? Jaja. Snart är det vår.)

(Någon kanske blev lite konfunderad över vad jag menar med "levande", finns det annat? Haha. Jo, vi har en tavla med en amaryllis på. Det var det jag menade. Och där kan man ju verkligen tala om amaryllis forever!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar