tisdag 19 mars 2019

High 5! vintage - Bevingad körsbärsblom


Det är så ljust utanför att jag nästan inte ser att redigera bilder, men det får gå. Har fixat lite bildmaterial framåt, och nu stannar jag till här en stund. Hos er. Tänkte att vi skulle ta oss tid att njuta av allt som alltid står i blom. Sådant som blommar oavsett årstid.


Se fjärilens ådring, likt bladverkets.


Och låt oss, än en gång, förundras över hur saker åldras med behag. Kärleken till de rostiga tingen, som aldrig rostar.


Vilket överdåd av keramiska blommor! Bara att buga sig underdånigt. Nästan så att naturen själv inte kan göra det bättre. Nästan.


Hade nästan glömt de här, ullsaxarna. Trodde det var två, i den där sönderslitna plastpåsen som de låg i, men de var fyra. Ropade in dem i en mixad låda på auktion en gång. Nu fick de äntligen komma fram. De får väl påminna oss om får. Hehe. Får och vår hör ju ihop. Får och vår och påsk och lite så.


 Vi tar väl en femhövdad snabbgenomgång på det? Ja, det gör vi!

  1. Aimo. Signaturen, med verklig betoning på natur den här gången. Aimo har tillverkat keramiktavlan med de mytomspunna körsbärsblommorna. Så ljuvlig!
  2. En vas. Bara en enkel vas helt enkelt. Minns inte ens varifrån den kommer. Det är bara en vas. Och det kan vara precis det man behöver ibland.
  3. Den bevingade broschen. Flög väl in i hemmet via något vintage-sammanhang förstås. Ni har säkert sett den fladdra förbi både en och annan gång förut. En favorit med stort F.
  4. Får jag lov att presentera en gammal, välanvänd fårsax?
  5. Får jag lov att presentera den andra också? (Nu visade det ju sig visserligen att det var fyra. Så kan det gå. Jag är inte så ledsen för det faktiskt.)

Tänkte faktiskt låta en av ullsaxarna få en mer framskjuten plats än i den sladdriga, gamla plastpåsen snart. Kanske till och med två? 

<3
/helena

ps Jag har inte mindre än ytterligare fyra High 5! vintage på gång. Puh. Vi får väl se vad jag hinner med den närmaste tiden. En del annat är också på väg in, för er som tycker om variation. Någon pryl här. Någon skrivövning där. Och förmodligen en hel del annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar