tisdag 22 september 2020

Fred & Friends

Jaså. Sitter du där och häckar nu igen. Flygsugen? Nej, vi ska inte åka till Australien. Nähä, var det inte det du ville? 


 Ahhhh. Vad gör du på köksbordet?!? Akta den fina ljuslyktan bara! Vad är det du vill, egentligen?

Vad du flaxar runt! Har du inte minsta fokus? 

Okej, vi backar bandet lite, måste få rätsida på det här. Allt började i morse, vid frukosttid, hade precis vaknat från en underbar dröm där jag stod i begrepp att köpa en ljuvligt doftande grillad kyckling...

Utanför grydde en vacker höstdag, men den här pippin ville mig visst något. Det verkade som att den hade något extra viktigt på det pickande lilla hjärtat.

Själv ville jag bara ha en kopp kaffe till och fortsätta skriva. Kände att jag hade något bra på g här. Ett utkast. Men fågeln fick dåndimpen och tyckte bara allt var kasst. Utkasst.

Okej, okej, jag ska lyssna! Aha. Är det för att jag inte uppmärksammade Internationella Fredsdagen, som du är sur? Inte det? Nähä. I vilket fall vill jag bara säga att alla dagar är fredsdagar. Freden börjar mellan dig och mig. Men det visste väl du redan, min kära duva? Ja. Jo. Det är klart att du visste.

Vad säger du? Får du inte vara med de andra? Vill de inte leka med dig, säger du? Hm. Vilka mallgrodor. Stinkpottor. Jaså, förlåt, får man inte säga så? Inte ens på skoj? När de är dumma mot dig? Nähä. Låter klokt. Och smart.

Nej, vad gör du nu? Det där är inget fågelbo, det är Boris J, du vet. Han som har det lite jobbigt igen, och nog kunde behöva en vän, eller två. 

Åhå. Jaha. Var det det här du ville visa mig. Friends. Vilken bra grej. Har de en massa information om hur man kan engagera sig mot mobbning där inne på sajten, säger du? Och kurser och grejer och material att ta del av. Så bra. Ska genast kolla in det. Och en braig webbshop också. Mm. Okej. 

<3

/helena

ps "Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld utan mobbning. Där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest och går hemifrån med en klump i magen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar