tisdag 15 september 2020

Inga gränser för vad jag skulle hitta på på No Limit


Det är dags att plocka fram den stora färglådan igen - No Limit Artscape Edition 2020 är här! Och det fick mig att börja fundera...


...på vad jag själv skulle fixa för gigantiskt motiv om jag var med i årets upplaga av den storstilade Street Art-Festivalen. Vad skulle jag måla, om jag fick en alldeles egen husvägg att laborera med - och om jag hade sådan storartade talang och begåvning som krävs för att fylla ut ett sådant konstnärligt utrymme? Hm.


Förmodligen skulle jag fundera mig både grön och grönare. Och tänka tramsigt, som i meta - en vägg. Varför inte måla en vägg på väggen? En inomhusvägg på en utomhusvägg. Känns kul, fast ändå en aning gjort kanske?


Eller ett djur? Ja, varför inte. Jag älskar ju djur! På alla sätt och vis och håll och kanter. Särskilt katter.


Ett kvinnligt djur? Ja!


Kanske skulle jag använda mig av ett gammalt foto? Mmm, kunde nog funka.


Eller ett nyare foto? Ett av mina egna. Och skriva något snusförnuftigt på det? Jojo. Eller nä. Vad tror ni?


Nonsens. Bara skriva nonsens?


Ord med många prickar på? Känns ju lite lagom svenskt så där.


Konfetti! Lite lagom osvenskt så där.


Något ljust, just bara för oss nattmänniskor?


Eller något mest bara för helgens riktiga nattsuddare?


Nej, jag återvänder nog hem igen, lite som Ferdinand: Jag sitter hellre här... Vår egen sensommarljusa köksvägg. Fast jag kanske hellre vill ha...


...en rosa - och  gärna vidöppen - grind på min tavla! Yes!

<3
/helena

ps Thea Tanner. Hon heter så. (Eller hette. Men konsten lever ju för alltid kvar!). Konstnären med lokal anknytning som gjort tavlan föreställande en bakgård i Borås. Det är kanske det som är den allra roligaste tanken här - att förstora upp något älskvärt motiv från någon av konstnärerna som bott och verkat - och spritt glädje, färg, budskap och eftertanke här förut? Mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar