söndag 24 oktober 2021

Nu är det djur igen!

Jo, det var ju den här vintage-sagan, som jag nämnde igår. Här kommer den. Där ingår förstås sol, en man som håller upp en konstig isbit, och en kvinna med kamera i högsta hugg. 

De två gigantiska skuggmänniskorna (med extremt små huvuden...) tyckte att skogen kändes spännande, även om en del verkade vara lite upp och ner. Här kan vi nog hitta skatter, tänkte våra två skattjägare. Hurra! Nåja.

Men se där! Där har vi något som växer bland mossa, bark och lav. Något som verkar glänsa ikapp med alla skogens mångfaldiga blad.

Vid den magiska sjön låg några megastora flyt-block på rad, de verkade vänta på någonting. Sommaren?

Det låg förstås romantik i luften, som i alla bra sagor. 

Sjön sög och skogen bjöd frikostigt på sitt syre. Det var nästan som att befinna sig i ett slott, tyckte vårt rara radarpar. Ett luftslott. Häpp!

Gammelgäddan, eller om det var hans fru, ville ömsa skinn och dra till fjällen, eller om det var tvärtom?

Här står de ju, gammelgäddorna. Hej hej.

Sedan vinkade de farväl till den gamla, vackra svanen som simmade längs kajen långt där borta. Hej hej. Då.

Men hur var det nu med det där glänsande vackra? Skulle vi våga plocka med det hem? Eller är fyrklöver fridlysta? Nä.

Snipp, snapp snut så var den alldeles sanna vintage-sagan slut.

<3

/helena

ps Eventuellt kan man ju komplettera sagan lite, med ett par snustorra fakta eller så. Som att det kanske gjordes ett par snabba besök på Myrorna under fredagen och lördagen. Och där kanske våra gigantiska skuggpersoner (med extremt små huvuden...) hittade ett par second hand-skatter som de köpte med sig hem.

Tre skatter som de tog med sig ut på utflykt i bästa staden på B och boråsarnas älskade lilla utflyktsområde Almenäs. Sjö och skog och små klippblock på halvön där, som ger känslan av ett Bohuslän i miniatyr. Vilket hemester-äventyr! Att fota och dela med er. 

Om det låg skräp på marken även här, på det här viktiga, härliga, gemensamma rekreationsområdet? Hm. Var det kanske därför som vissa vinklar nästan gav vår kamerakvinna både gamnacke och tennisarmbåge? Tja. 

Fast hela den här faktaspäckade informationen är ju sagolikt överflödig, egentligen. Eller hur?

Tre? Såg ni att det stod tre? Tre skatter, inte bara två alltså. Hm. Det kanske kommer mera då? När då då? undrar vän av ordning. Sen. Sedan. Det vill säga sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar