lördag 11 april 2020

Här hemma - som en levande organism


Ni vet ju redan att vi älskar vårt lilla hem. Vårt lilla småsunkiga och småknasiga hem. Fullt av de redan använda sakerna. Fullt av goda vintage-vibbar. Fullt av goda intentioner och idéer - en hel del halvbra, en massa helbra och några urdåliga. Som i de flesta hem. Tänkte vi skulle gå en extra rundvandring så här i något speciella tider. En tur bland alla de levande sakerna och tingen.


Vi börjar med bokhögar. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄlskar ju bokhögar. De här är i och för sig på väg bort.


Men de här slitna skinnryggarna får allt stanna kvar.


På köksbordet har vårljuset lagt sig för att vila. Och jag funderar på om jag verkligen ska våga sandpappra bort, eller fram, en ny variant av den där tuppen som nog är ganska fin precis alldeles som den är, trots allt.


På tavlan sätts det fram fräscha blommor. Och på vardagsrumsbordet ligger spelkorten och väntar på nästa patiens, väl dolda bakom locket på en riktig vintage-favorit.


Jag förbereder för att slå in något till någon i papper och snöre. Och mannen förbereder Jansson.


Även om grön förmodligen alltid kommer vara min absoluta favoritfärg, tycker jag så mycket om gult. Solgult och påskgult och varmgult och blekgult och gulnat och kuligt guligt. Och citronfjärilsgult. Gult är alltid fint.

Det var det. En oredigerad rundvandring så här i corona- och påsktider. Tolv relativt lätta vintage-steg, även om tyngden av tiden vi befinner oss i förstås slår igenom här och var.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Gula, doftande värmeljus är väl inget jag direkt rekommenderar, åtminstone inte i miljöhänseende. Men de här hittade jag i en gammal bortglömd, undanskuffad ljuslåda. Tänkte att de lika gärna kunde få lysa upp i påsk, som att de bara slängdes. Lite försiktig ska man ju vara med att använda alla typer av värmeljus alltid, även om de med stearin är bättre. Kanske kan man måla dit lite gul bra färg, på sina vanliga vita, på något påhittigt sätt? Jag menar, om man nu väldigt gärna vill ha en (ägg)gula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar