tisdag 28 april 2020

Tre tankar i köket


Hej, från ett kök som ömsom badar i annalkande majljus ömsom skyms av en mörk och lynnig vårhimmel.

Här händer det grejer. Fotar framåt, som jag brukar kalla det. Fotar ett par grejer som ska användas längre fram. Och tittar in till er en sväng.

Tänker på det här med det praktiska kontra det mindre praktiska. Det fina i kontrast till det som inte är så fint, och så vidare. Tänker på alla udda porslinsgrunkor jag fyndat genom åren. Många staplade i överfulla auktionslådor på diverse slagauktioner. Några mer enstaka från second handaffärerna. Tänker att det är synd att de bara står i finskåpen och "skräpar".

Flyttar in dem i diverse skåp för specerier istället. Låter dem få nya användningsområden. Är särskilt nöjd med hur den lilla cigaretthållaren passar perfekt till mina älskade sesamkakor. Like av glove! Som hand i handske. (Syns lite grand längst ner till höger i skåpet på fotot i mitten).

Fast det får ju inte bli föör opraktiskt. Hm. Kanske flyttar ut en av de där små kannorna igen. Annars åker den säkert i golvet när någon blir väldigt sugen på något gott.

Vad vi ska ha i den gulliga sockerskålen, vet jag inte. Inte socker i alla fall. Russin kanske? Fast de blir väl hårda som stenar om de inte förvaras absolut tätt? Får nog fundera ett varv till där.

:)
/helena

ps En styck - Fem särskilt fina - dyker nog snart upp på en blogg nära er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar