söndag 19 april 2020

Nalla & jag skrev texten


Asch. Om jag hade varit smart hade jag givetvis skrivit att det bara var Nalla som har skrivit texten. Skyllt på henne liksom, om någon skulle tycka att den var rätt kass och så. Men det är ju fult att ljuga, har jag hört, och jag hade allt ett finger med i den lilla barnlåten som vi skrev texten till. Mannen jammade fram lite noter på det. Blev rätt bra, tror jag.


Det är lite av vad vi har gjort i helgen. Jammat och tittat på nattlig gala. Eller galan var det bara jag som orkade se LIVE, mannen och Nalla sussade sött då.

Såg ni den? Gillade ni den? Jag tyckte om den. Tyckte den kändes ärlig på något sätt. Avskalad. Nära. Röster som bröts en aning i sin ensamhet. Och många bevis på att vi är otaliga som försöker göra så gott vi kan nu. Engagera oss en aning extra.

Och hyllningarna till de som står i frontlinjen kan ju aldrig bli för många. Vilket hästjobb de gör, med risk för sina egna liv. Tacksamhet är ett ord med ny och fördjupad innebörd, känns det som.


Annars då? Jo, tackar som frågar. Jag jobbar oförtrutet vidare med mina bilder. Och ord. Och snart, strax, bjuds vi på ännu vecka och fler pusselbitar att foga samman i allas vår nya, gamla, nya vardag.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Förresten, ni kanske vill ha ett litet smakprov ur barnsången? Okej då. Ett mini-utdrag is coming up. Lite i oordning blir det. Lite förkortat. För allt ligger inte helt tillrättalagt på papper ännu. Men det är helt klart en snart-på-gång-sång:

Det här är en balkong-sång
En blommorna-är-på-gång-sång

Det här är en tång-sång
En knips knips knips-sång

Det här är en tång-sång
En-usch-vad-det-luktar-illa-på-stranden-sång

Det här är en fågelsång-sång
En kvitter fnitter kvitter-sång

Det här är en stort fång-sång
En luktar-gott-sång

En fånga den nån-gång-då-sång

Funkar väl så där utan sång och musik till, va? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar