söndag 5 maj 2019

High 5! vintage - Grafiskt med S


Accentuerad.


Integrerad.


Kunde inte låta bli att leka lite med grafiken. Låta sjöstjärnan flyta in i B. Sjööbergs monokroma palett. Och här ovan har min mest minimalistiska brosch blivit en del av gatan.


B. Wiinblads Julia gör sig så bra på balkongen.


  1. Skönt att sjöstjärnan får lysa upp himlen någon gång, även om dess glasartade charm nog hade kommit bäst till sin rätt i Sjuhäradsbrunnen (som inte syns på min beskurna bild av bilden).
  2. Broschen. Tja. Vad finns mer att säga om den? Inget. Mer än att det alltid är fint med något som framhäver något annat än bara sig självt.
  3. S som i Sjööberg! Och P som i Papper. Snyggaste, stilrenaste krydd-set jag någonsin sett.
  4. Vasen är så vansinnigt fin! Och människor och mönster så typiska för den gode dansken - Wiinblad.
  5. Konst med lokal anknytning. Jag brukade dela buss med den här konstnärlige mannen när jag var yngre (vet att jag nämnt det förut), förundrades över hur han släpade runt på sin stora mapp. Full med blad, kan tänka. 

Lokal konst vill jag gärna slå ett extra slag för. Den kan vara så prisvärd. Ibland är den till och med superbillig, särskilt grafik som gjorts i parti och minut och kubik. Ibland kan den förstås kosta skjortan, just för att den ÄR lokal. Om det är något unikt som går under klubban, till exempel. Men ofta prisvärd, som sagt. Leta på de lokala second hand-ställena. På loppisarna runt knuten. Och på närmaste slagauktion.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar