torsdag 2 maj 2019

Maj Anka


Nej, det här är inte M:s nya logga, eller gamla, eller nygamla. Verkligen inte. Även om jag förstår om någon där ute tycker det är skönt att slippa alla röda rosor en dag som idag, efter en dag som igår. Men inte jag. Jag gillar alltid det röda. Även om jag gillar det gröna allra mest.

Nej, det här är mitt sätt att börja maj mjukt. Med mjukis-vintage. Med min barndoms Mjuka Vänner. Hårda sidor, har den gamla pekboken. Ingen ålder finns angiven, men den måste närma sig semiantiktid med stora stormsteg nu.

Den lilla ankan, som lärde sig snabbt att i vattnet slipper man vanka. Fast vad är det för fel på att vanka egentligen? Antar att man måste vara anka för att förstå det...


Påsken är över. För länge sedan? Nej, inte så värst. Men allt ska gå så fort nu för tiden. Hasta. Hasta förbi. Hasta vidare. Knappt hinner kalendern ropa på maj innan inkorgen fylls av påminnelser om mor och studenten. Det känns som att vi sällan får vila i något. Stanna upp och ta in bara. Ta in en nypa vårluft och nypa oss i armen för att förstå att allt det gröna är här igen. (Även om den korta regnskuren, som just drog förbi, blev alldeles för kort).

I Japan börjar tideräkningen om med en ny kejsare på tronen. En ganska symbolisk tron numera, men ändå. Och någonstans fladdrar manualen till en rymdfärd förbi. Samtidigt som nutidsmänniskan ojar sig över flygskatten. (Och SAS-strejken). Elbilarnas verkliga miljövänlighet ifrågasätts av de som vet hur tillverkningen går till. Och de miljövänliga för- och nackdelarna med att handla sin mat och annat på nätet diskuteras. Blir det bäst om allt vi behöver (och inte behöver!) klickas hem? Hur långa blir transporterna? Hur många?

Och utanför skakar löven på sina huvuden och axlar åt oss.

De - träden - tänker väl ungefär som så här: Handla lite mindre bara, så blir det bättre. Använd det som redan finns först.

Och snart ska vi välja igen. Big time. EU. Läser att Miljöpartiet ökat sitt förtroende igen. Glädjande läsning för en mullig skogsmulle!

Det var väl det. Maj är här, mina vänner. Låt oss sakta vanka oss igenom en av årets vackraste månader. Vintage-vanka.

:)
/helena

ps De där äggskalen, ja. Ni undrar kanske vad de gör där. Jo, det är ett av alla påskpynt som inte blev så bra. Tänkte gjort hjälmar av dem. ?!? Jodå. Till små ankor eller nåt. Blev inte så bra. Men visst liknar de hjälmar lite? Åtminstone den längst till vänster? Lite? Snälla? Någon? Nä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar