lördag 30 november 2019

Hoppande lågor


Ett litet lördagshej här från mig! Var bara tvungen att fixa en adventsstake till oss som älskar att njuta av hästsport, särskilt hoppning. Och givetvis är alla ljusen redan tända. Jag menar, vad finns det för hinder för att bränna alla ljusen på en gång, när tidens anda ändå verkar gå ut på att bränna alla ljus i båda ändar? Ha och äta saffranskakan. Och köpa nytt nytt nytt och uppgradera i oändlighet. Just saying. Just wondering?

Men. Det är skönt att se att motståndet mot masstillverkning och dignande överflöd av lyxprodukter har sina självklara, lysande motpoler. Second hand är det nya, gamla svarta. Eller snarare det nya gröna. Det evigt gröna.

Och. Jag läser om utdöende ord som vårda och förvalta och känner att jag verkligen vill landa i just sådana ord. Och inte bara ord - handling också. Hållbar handling.

Det var nog bara det.

Imorgon är det brandvarnarens egen dag. Låt oss hoppas att alla fungerar och inte får någon anledning att skrika på oss. Glöm inte att tända. Annars finns det ju ingen anledning att komma ihåg att släcka sedan...

:)
/helena

ps Jo det var ju det också...det kommer kanske in en liten sak till, strax. Kunde inte låta bli liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar