fredag 15 november 2019

Låt oss känna oss lite nöjda ändå


Efter en härlig slapparkväll sitter jag och gör upp planer framåt. Torsdagar är ju värsta, bästa TV-kvällen. Bytt är bytt. Följt av en stunds guilty pleasureteve i sällskap av Pernilla & Bianca & Co. Därefter världens bästa F & F. Fattar inte hur dessa knäpptevens guldpojkar alltid lyckas skapa något nytt och intressant av ingenting. Hur de lyckas koka programsoppa av en liten spikidé. Ofta bara en nubb, känns det som. Dessa guldpojkar, numera guldmän då kanske, Filip & Fredrik, kan verkligen konsten att få alla att undra om den jäveln lever? Eller tycka att det är superspännande att lyssna på en kakofoni av låtar samtidigt. Det är väl bara herrar Hammar och Wikingsson som kan lyckas med en sådan sak?

Anyway. Sitter och undrar vart veckan tog vägen. Men vägrar hemfalla åt det destruktiva i att bara se det som inte blev gjort. Förr kunde jag grotta ner mig i det. Bara se det som inte blev gjort. Sedan jag slutade tänka så och började rikta uppmärksamheten åt alla andra håll - åt allt det som faktiskt blir gjort - får jag dessutom mycket mera gjort. På riktigt. En bra fokusförändring som jag varmt kan rekommendera alla men-det-där-och-det-där-och-det-där-jättejätteviktiga-blev-ju-inte-gjort-ältare. Tänk om. Se dig omkring.

Se på allt som du har åstadkommit hittills den här veckan, eller igår eller i år. Se på boksidorna du läste, kramen du gav, orden du skrev, lusten du kände, havet du hörde inom dig, disken du diskade, listan du bockade av, blicken du mötte...och höll kvar. Och allt det andra mellan himmel och jord och skrivbord och spis som just du hann med.

Låt oss känna oss lite nöjda med allt som blivit gjort. Låt oss blunda en sekund eller två och tänka på det som vi är extra nöjda med att ha åstadkommit. Det som blev bra. Riktigt bra faktiskt. Och låt oss även vara tillfreds med det som bara blev okej. Vi har tid på oss.

Vi är ju bra på det vi gör, vetja - vad det än är vi gör alltså. Och bättre tänker vi bli. Lite så. Med smör och salt och socker och extra allt uppe på!

<3
/helena

ps Och nej, jag tänker inte börja plåta med blixtar och dunder och skarpare ljus än gud skapade. Men det är bra att prova att ta olika typer av bilder. Det är bra att bli bättre på att se på saker på olika sätt, från olika håll. Men man måste nog vara Tunbjörk för att få det där avslöjande skarpa att bli intressant och talande. Och det är vi ju inte, åtminstone inte jag. Jag är inte fotograf. Jag tar bilder. Skapar bilder med hjälp av en kamera. Ibland skapar kameran bilder med hjälp av mig. Känns det som. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar