måndag 15 april 2019

High 5! vintage - Pop corny


  1. Det verkar finnas många som samlar på äggkoppar, och det kan man ju lätt förstå, eftersom de både är söta och små. Jag samlar inte på äggkoppar, men jag samlar på djur - som ni vet. Därför kunde jag inte motstå lejonets tysta, glada påskvrål.
  2. Världens läckraste filmgodis måste självklart flankeras av en supersnygg skål. Skål från 2000-talet, men mönstrets förlaga ligger många hundra år bakåt i tiden. Göteborg plus Ostindien; lika med sant.
  3. Pärlhönsen. Det måste varit deras fel - att alla popcornen blev för salta...
  4. Åtminstone den ena pärlhönans fel, den andra sysslar väl mer med att pepp(r)a sin omgivning?
  5. De poppigaste cornen en gryta kan skåda! Anrikt biogodis, som sagt, och faktiskt inte nödvändigtvis så där jätteonyttiga. De är tydligen fulla med fibrer. Alltså nyttiga, bara man inte "marinerar" dem i fett.
:)
/helena

ps Om ni tycker det är för konstigt att själva popcornen räknas som den femte vintage-prylen här, så kan ni ju välja kottarna istället. För förr lekte barnen med kottar, har jag hört. Det var lite före min tid, pytteliiite. Men visst är de snygga? I år väljer jag runda stenar som ägg-prydnader, och kottar som de mest naturliga fjäderliknande föremål man kan tänka sig. Nature rules!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar