fredag 30 oktober 2020

Höstkänslor med vårvibbar

Först funderade jag på att göra något med Liljan-ljusstakarna. Pynta dem på något sätt. Sedan tänkte jag om, för de är ju snyggast precis som de är, så det blev något annat. Något prassligt. Något återanvänt. Något kul och väldigt enkelt. Inspirerat av presenten som mannen fick i våras, minns ni?

Tog fram några skrynkliga, pastelliga ark silkepapper och rev och slet och virade och knöt snöre om. Ett par urdiskade glasburkar blev bästa ljuslyktorna. Som små lysande, snälla pappersspöken. Eller om man hellre vill tänka på de fladdriga papperssjoken som fallande löv? 

De är rätt snygga utan att vara tända också, faktiskt. Och vill man ha något annat motiv eller någon annan färg på lyktorna till jul, eller till våren eller så, då är det ju bara att knyta upp knuten och slita och riva av pappret igen och börja om.

Med det vill mannen och jag önska er en ljus och fridfull - och lagom småspooky - helg! Tänd och släck försiktigt, och utan att trängas, please. 

Sköt om er.

<3

/helena

ps Se bara till att inget papper är i närheten av burköppningen och var noggrann med att ljusen står stadigt inuti "lyktorna". Kanske behöver de lite sand på botten, för stadighetens och säkerhetens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar