fredag 16 oktober 2020

Vad heter muntergök på engelska?

Ljuset jag aldrig tänker tända är fortfarande inte tänt, som ni ser. Det är alldeles för fint för det. Som en slags pumpa, ser det ut. En stearinpumpa. Det blir ändå sällan bra när man tänder de här stora ljusen, man måste låta dem brinna så länge, om det inte bara ska bli ett hål rakt ner i dem. Som en krater. Som en klump med en djup ravin i. Bättre då att njuta av det som det är istället, som prydnad.

Cheerful person? Nej, den torra översättningen menade jag inte. Muntergök heter ju happy bunny på engelska. Lite kul med diverse djurreferenser där. "Jämför lustigkurre", står det jämte muntergöken. 

Se på djuren. De verkar ha hyfsat bra koll på läget, tänker jag. De skulle säkert tvätta händerna, om de bara kunde. Hålla lagom avstånd, gör de ju oftast mer än gärna. Låta bli after worken, tycker de är en självklarhet. Shoppa loss? Det tycker de är en förolämpning mot den välfungerande vargpälsen. Och att trängas vid den kollektiva transporten från en plätt till en annan, förstår sig varken fjärilar eller humlor på. De undrar nog mest vad som står på. Inte ens i myrstackens myller saknas det väl välbehövligt andrum?

Och även om de fyrfota kanske inte alltid älskar alla andra djur, så håller de åtminstone inte på och klagar på dem hela tiden. Eller är det därför de ylar mot månen och gnäggar rakt ut? Eller gäller det oss, gott folk?

Jag undrar ofta vad de tänker om oss människor, djuren. Om de studerar oss lite i smyg så där. Lägger pingvinpannan i djupa veck. Glor med uppspärrade uggleögon. Håller sig fundersamt under hundhakan och kliar sig förvånat i morrhåren. Undrar, undrar, undrar så vad de tänker om släktet Homo Sapiens? Det så kallade smarta djuret. Som de bär sig åt - är EN gissning. Som de krånglar till allt - är en annan. 

Jaja.

Den här glada haren ska i alla fall skutta ut från renskrivning och annat ordjobb nu. Ville bara önska er en riktigt bra helg först ju.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Såg ni Utrikesbyrån häromdagen? Lite knasigt med hur det tjafsas hit och dit i olika länder nu, om det aktuella dagsläget. Siffror bollas hit och dit som heta potatisar. Fattar inte hur vi ska kunna se på det hela med något annat än humor. Även om det rådande världsläget känns spänt, ansträngt och osäkert för många där ute.

Senaste Utrikesbyrån handlade om just England, rättare sagt Storbritannien. Om hur det finns corona-skvallerbyttor där, tydligen. Och om att bara få röra sig medsols i köpcentrum. Och om hur diverse politiker och myndighetspersoner själva har haft svårt att hålla sig till de något hattiga reglerna. 

Kan inte låta bli att skratta åt den kvinnliga politikern som misstänkte att hon hade fått covid, så hon gick och testade sig. Bra där, men sedan gick något snett. Hon gick tydligen både på gym och skönhetssalong medan hon väntade på svaret. Svaret som visade sig vara positivt. Ooops. Hoppas hon inte råkade smitta någon. På gymmet? På skönhetssalongen? Nej, jag menar på tåget hem sedan. Jo, det sas så, i Utrikesbyrån, att hon tog tåget hem sedan, när hon fått veta att hon var smittad. Happy bunny? Knasboll, snarare. Eller dummerjöns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar