onsdag 6 januari 2021

Bland bärfisar & risgrynsgröt

Bara en enda vis man som vågat sig ända fram till köksbordet, de andra två fick snällt stanna i vitrinskåpet. De fattade väl att det var hög tid, äntligen dax liksom, att lämna plats åt alla klokare än kloka kvinnor där ute... ;)

Anyway. Här hemma ska vi strax käka risgrynsgröt, på snyggaste Willow-faten anno 1945. De är så där fina så att man inte vågar skrapa skeden mot bottnen nästan. Vore ju väldigt synd om någon av de små kärleksfulla fåglarna bara försvann. Eller någon fluffigt blommande del av själva pilträdets krona. Katastrof, vore det!

Och hur är det hemma hos er? Brukar ni äta risgrynsgröt året runt? På sommaren också? Vi brukar alltid prata om att vi ska äta det mer, för att det är så gott - när man lyckas få till koket och det verkligen blir gott alltså. Men hur det är, blir det sällan av sedan. Julgrynen ligger oftast bara i köksskåpet och väntar på nästa jul. Synd.

Det faller ett fint, fint snöfall utanför. Lägger sig som fjun, eller mera som dun, kanske. Vackert är det i alla fall. Och vi lägger somriga saker i Scrabble. Mannen la stuga, men fick sedan aldrig det andra m:et till själva den kompletterande sommarstugan. Jag la bärfis. Haha. Hur stinkande de små insektsliven än är, så är det ett väldigt kul ord, eller hur?

Lustigt att snön faller nu, när julen är slut. Vi är säkert många som drömt om en vit jul, men det blev ju ganska mysigt ändå, trots betydligt allvarligare omständigheter än snöns vara eller icke vara. Och man kan ju alltid lyssna på The Drifters och deras skönsjungande. Mannen brukar alltid väcka mig med hjälp av dem, så här i dessa tider. Kanske får jag fortsätta att väckas av den låten ett tag till, bara för att den är så fin. Och kul.

"This never gets old." "Just stopping by once again for my annual viewing of the best damn Christmas video in existence. A tradition since 2008. Thanks again." This animation is killing me, it's great." "Why am I listening to this still? It's summer."

Ovan några av kommentarerna till animationen av Drifters juldänga. Hur kul som helst. Av Joshua Held. Går att se ändå till påska! Eller till ljusaste sommarstugetider då kanske? Om inte annat för tomtens stampande fot och solo-renens klockrena solo!

Julen är slut. Fast julstämningen borde ju få leva kvar året runt, eller hur?

Sköt om er.

<3

/helena

ps Läste ni om tonårstjejen som fick tio års fängelse för att ha manipulerat instagram-bilder? Jag säger då det. Vad borde det i konsekvensens namn innebära för diverse galna ledare där ute? Presidenter för stora delar av kontinenter och så, menar jag? Livstid låter lättvindigt och för lite, relativt sett alltså. Tänk att en rolig och begåvad ung kvinna kan vara så skrämmande för vissa. Jaja. Världen alltså. Snurrig är ju bara förnamnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar