måndag 18 januari 2021

Det är ju ändå vårtermin...

Kunde bara inte låta bli att fixa till ett snabbt vintage-arrangemang, fotade det och sedan lite fix till och lite till i redigeringen och simsalabim - en bild - på vårtema!

Fast jag fegade ur lite. Tänkte att någon säkert blir sur på mig, när jag tar ut våren så här i förskott. Tänkte också på alla de som inget annat önskar än stabilare väderförhållanden. 

Men sedan tänkte jag till, hej liksom, vi måste ju få vara lite happy, trots världsläget. Och det är ju ändå vårtermin på riktigt nu. Nu när storhelgerna verkligen är över för den här gången. För säkerhets skull la jag ändå på lite snö, så att alla vi vinterälskare inte glömmer att njuta av det viktigaste vi har: Nuet.

Eller ni kanske tycker att det är konfetti - inte som är det viktigaste vi har förstås - men som det ser ut som? På bilden alltså. Konfetti-snö? Ja, varför inte. Kan nog behöva regna lite konfetti över den här infekterade planeten ibland. Eller vad säger ni?

Sköt om er.

<3

/helena

ps Annars gläder jag mig som vanligt över framstegen som görs överallt. Ibland tar det vääääldigt lång tid bara, men nu har ännu ett konstigt förbud hävts - byxförbud. Jodå, tror det var i Sudan, men där får ni källkolla mig.

Hur som helst, ett framsteg. Ett litet steg i rätt riktning för alla de kvinnor i världen som fortfarande väntar på - kämpar för! - att bli behandlade som fullvärdiga, fullvuxna människor. 

(Och jag kan inte låta bli att tänka på vad Coco Chanel gjorde för kvinnlig frigörelse och kvinnlig frihet att klä sig hur man vill och behagar, för ett sekel sedan.)

Sådant som många av oss tar för självklarheter för länge sedan, är fortfarande inte det i hela världen år 2021. Vi måste fortsätta jobba för en mer jämlik värld, mina vänner. Kampen fortgår. Kampen pågår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar