torsdag 28 januari 2021

Sjö & skog

Lite grön throw back här från mig till er. Två av förra årets bilder som jag blev/är väldigt nöjd med.


Två bilder på miljötemat. Två väldigt olika bilder. Två exempel på mina olika arbetsmetoder när det gäller bildskapande. Det ena väldigt spontant, något som händer i momentet som bara uppstår: "Oj, är du där uppe nu?! Jaha. Bra. Ställ dig intill trädstammen där. Precis så. Perfekt. Tack!" Det andra väldigt noga planerat, kontrollerat, arrangerat, uppställt. 

Skogen, mångfalden, det orörda kontra människans framfart. De förorenade vattnen. Den färgglada, men ack så farliga plasten. Haven, utsläppen, oljan. Mina vintage-saker får bli en del i diskussionen och debatten.

Olika, lika. Två olika sätt att jobba på, men lika bra. Lika intressanta. Olika perspektiv och arbetssätt som berikar och tillför varandra något. Hoppas jag. Tror jag. Tänker jag.

Det var bara det. Två bilder med inbyggt klimat-tänk. Lite throw back, bara. Eller om ni föredrar det - en aning fast forward. Så som vi önskar oss att det miljösmarta ska röra sig med en blixtsnabb rörelse framåt.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Nästan för exakt ett halvår sedan, är fotona tagna. Tiden går. Springer. Och jag tänker att det på något sätt är obligatoriskt att blicka bakåt - och framåt - mot det spirande gröna, när vi befinner oss i den kallare delen av året och dess ständigt rullande årstidscykel. Även om jag personligen gärna skulle kunna ha vinter runt knutarna året om. Jag kanske borde flytta till Grönland, eller nåt? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar