torsdag 21 januari 2021

Gör din vägg till en serietidning

Det här är ingen tavelvägg, det är väl mer en prylvägg. Ett slags 3D-kollage, skulle man kanske kunna säga. När jag satte upp de här grejerna på väggen för några år sedan, då tänkte jag att det skulle få vara exakt så, liksom oföränderligt. Jag bestämde mig för att göra det så fint att vi aldrig skulle vilja ändra på något. Så blev det givetvis inte... Även om några favoritsaker faktiskt har fått en mer eller mindre permanent plats här ändå.

Men jag gillar ju att ändra, åtminstone lite smått och gott här och var. Och den större platsen i mitten är kanske den allra mest frekvent ändrade. För att fokus ligger där. Och för att det är kul att ha något "nytt" i blickfånget då och då. Köksattiraljer är ju alltid fint att visa upp i köket, som den gamla korkskruven. Och ett och annat matigt stilleben sitter ju inte heller fel. Vi får väl se vad som händer härnäst. Just nu håller jag på att diska Tärna och Svala, som oftast sitter längst upp. Två andra tallrikar har fått komma upp där i stället: stiliga Regina, med tulpaner på.

Är inte de vackraste sakerna oftast de mest enkla och geniala? Som ett tomt senapsglas som någon händig förvandlat till ljuslykta/värmeljushållare med hjälp av en bit näver och några sinnrika hålslag. Så fint. En verklig favorit. Sådant som går att hitta för en billig slant i närmaste second hand-butik. Ibland. Om man har tur. Tror och hoppas jag, för det var ganska många år sedan jag hittade det här. Men den som bestämmer sig för att luska rätt på något speciellt kommer att finna det. Förr eller senare.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Vår lagom förändringsbenägna köksvägg brukar ju dyka upp här inne då och då, och kommer säkert fortsätta göra så. Med eller utan effekt. Den här gången tyckte jag det var lite roligt att trycka på det faktum att det kan kännas lite som att bo mitt i en serietidning - när du omger dig med ett levande, spännande vintage-kollage, långt uppåt väggarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar