fredag 10 september 2021

Det rosa gänget

Det började med att jag funderade och undrade över vem/vilka som har fått äran att designa årets Rosa Band. 

När jag inte kunde hitta någon officiell info om det - ännu - då gick jag bananas och bestämde mig för att fixa till ett par själv. Fixat en fisk här. En rosa bandet-fisk.

Och en fågel. En rosa fågelart. Där svansfjädrarna bildar en rolig upptrasning av bandet. Eller en tilltrassling?

Det här då? Hehe. Ja, snarast något precis mittemellan fågel och fisk. Tror jag. Rosa är den ju i alla fall.

En rosa räv? Att ha bakom örat?

Sedan blev det en gänglig sak. Inte så jätte lättillgänglig kanske, men kul. Som en lång och konstig insekt.

Upp och ner är världen, där så många fortfarande drabbas av cancer. Inte bara bläckfisken som behöver åtta armar för att hålla alla bollar i luften i kampen mot the big C.

Men här och häpna: många, många överlever ju! Bland annat tack vare att det Rosa Bandet finns! Och att det finns så många, många givmilda människor som bidrar med en slant till forskningen. 

Ska bli spännande att få veta vem som designar årets band åt Cancerfonden. Bröstcancerföreningen fightas förstås också för fler friska - med hjälp av sitt eget rosa band.

Numera sträcker sig det rosa engagemanget längre än till bröstcancer. Det finns stort behov av en hjälpande rosa hand. Även barn drabbas ju av cancerformer, vilket alltid känns allra allra värst att tänka på. Eller hur?

Min tanke var att göra den som är ledsen lite gladare. Och vad i hela vida världen kan då göra någon drabbad av sjukdom lite lite gladare? Jo, djur. Förstås. Stora och små och småknasiga och mjuka och goa. Kramgoa!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det lär väl dröja innan de hör av sig och vill att jag ska designa det riktiga bandet, man är ju inte direkt någon kändis. Eller designer. Eller kändisdesigner. Men faktum är, att om jag hade fått frågan, då har jag ett par riktigt bra idéer. Bättre än djuren ovan? Haha. Ja, faktiskt. Kanske sätter jag mig ner och skissar ner dem på papper, eller i digitalversion, snart. Kanske hamnar det på en blogg nära er, snart. Lite närmare själva det rosa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar