onsdag 1 september 2021

Ja, tänk. Och Hurra!

För ett tag sedan var det Berätta-Ett-Skämtdagen. Eller jag vet inte om den kallas precis så, men ungefär. Då var mannen givetvis extra på hugget och berättade både det ena och det andra, bland annat sådant som barnen han jobbar med berättat. Gulliga barnhistorier, direkt ur livet, och en del andra. 

Dessutom brukar han ju hitta på en hel del småknasiga skämt själv. Just den här dagen, eller dagen före själva skämtdagen var det nog, berättade han en kul liten grej, som jag försynt undrade om jag kunde få första tjing på. För den kändes såå eviga kvinnor. Den behövde få komma till tals här inne, i all sin gullighet. Söthet.

Sedan gick tiden, som den gör. Jag skulle visserligen kunnat delat den med er direkt, där och då, men jag fick en idé om att jag skulle fixa någon rar illustration till de kuliga, knasiga orden. Sedan gick mer tid, men nu så!

Här kommer mina illustrationer till mannens kluriga ord. Jag har modererat orden något, men de är nära nog.

Haha. Var ni med på den? Inte? Då får ni väl scrolla upp och börja om igen då. Haha. Fast jag ska vara snäll och skriva ner den precis så som mannen berättade den också, om det är någon som vill ta hjälp av google-translate eller så, menar jag. Men det vet i sjutton hur man översätter ett sådant här ord-klurigt skämt? 

Ordet fiasko finns visserligen även på engelska, eller amerikanska åtminstone, även om själva ordet har mer italienskt ursprung. Fiasco, på engelska alltså. Det finns ju ingen sko i det ordet, som på svenska. Fia, en vanlig förkortning på flickor som heter Sofia. Och så ordet sko där på slutet. Cinderella plus shoe blir inte lika kul ju. Men men, allt går inte att översätta. Försöka duger.

"Tänk om Askungen hade döpts till Fia...

...då skulle det ha blivit fiasko..."

Mannen, alltså. Är det konstigt att jag älskar honom? Idag, på hans födelsedag - Grattis Älskling! - och alla andra dagar.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Tänker mig att det inte finns någon elak styvmor alls i den här Askungens liv. Bara en snäll plast-mamma, möjligen. Och att ask- inte har något alls med aska att göra, utan mer med den grönskande asken, trädet. Kanske är hon trädkramare, vår moderna askunge. Förmodligen. En riktig miljökämpe. Eller så har hon väl bara kommit på vad hon vill göra framöver: Att hon har hela framtiden i en liten ask eller så. Kidsen är ju så smarta nu för tiden. Vetgiriga och medvetna.

pps Kan ni inte få nog av mannen, säger ni? Nej, jag vet hur det är. Men då har jag en lösning åt er - läs dagens - och månadens - första inlägg här, vet ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar