fredag 14 augusti 2020

Ljung, djungel & Spirande liv


Med grovsoporna i ena handen och kameran i den andra, vandrade jag ut i den ljumma augustikvällen. Förbi trädkojan och hagen med hästarna. Sedan ytterligare en medveten och vacker omväg via de prunkande kolonilotterna. Någon hade pärlat något regnbågsfärgat bland allt det gröna. Människor alltså. Hur bra är de? Hur bra är vi? Hur bra som helst!


Spirande liv. Den heter så, skulpturen av Ida Isaksson. En gång fick jag ett fadderdiplom med just den här skulpturens namn på. Skulpturfadder, en titel jag bär med stolthet. En fin tanke att någon vakar över stadens alla skulpturer. Här har redigeringsprogrammet, skymningen och jag gjort en egen tolkning av Spirande liv.


Ljungens färg alltså, den som inte gillar lila måste ändå gilla den här nyansen, tänker jag. Särskilt när den står i kontrast till den mjuka gröna omgivningen.

Alltså. Fatta hur länge jag har pillat med de här bilderna. Kan förlora tid och rum fullständigt när jag letar rätt bland filter och reglage. Lager på lager läggs till, och skalas bort igen. Vet inte om jag hittade de allra, allra bästa slutresultaten här. Men ibland får man nöja sig ändå.

Ska snart stänga av och umgås lite irl. Mannen slutar fredagstidigt från fritids. Hoppas han har haft en bra dag bland ongarna, som han sa med kärlek i rösten i morse.

Och tänk att en liten flicka heter Helena, bara en sådan sak. Trodde att det bara var vi tanter som kunde stoltsera med detta lysande (Helena betyder den lysande/fackla) namn numera. Kul att kidsen också får skina lite. Hehe.

Sköt om er.

<3
/helena

ps Vissa dagar känns det som att man inte får något vettigt gjort alls, men ofta beror det på en tankevurpa. Allt som händer i tanken räknas också. Och här händer mycket i tankarna just nu vill jag lova. En del handlar om bloggen. (Har bland annat fått en snilleblixt om hur ni ska kunna lära känna mig på djupet, utan att jag behöver lyfta ett finger knappt, och ännu mindre knysta ett enda ord. Kryptiskt? Jovars.). En annan del handlar om några av mina fotoprojekt som bara måste - MÅSTE - börja röra på sig lite fortare framåt.

Och idag har jag komponerat ihop en rolig bildsvit med vintage-grejer, som säkert kommer nå in hit snart. Ska bara översätta tankarna till praktiskt kameraarbete först.

Dessutom är jag på god väg med en fortsättning av berättelsen från häromdagen. Har ni tänkt ut någon fortsättning på den än? Jag brukar ju utmana/uppmana er att fortsätta på mina "börjor". Mannen tyckte att Lilian borde ha en affär med Sten. Haha. Men se det är inte min tanke, lite roligare än så ska vi väl ha. Fast Lilian hade kanske föredragit en stilla flirt mot det jag har planerat för henne? Vi får väl se. Har ni någon idé?

Nyckel i dörren! Bästa mannen är hemma. Nu ska det firas fredag här. Solen är på sitt glittrigaste eftermiddagshumör och i den rufsiga täppan flyger två citronfjärilar ikapp. Låter nästan påhittat, men jag såg det alldeles nyss med egna ögon.

Och kanske kan jag vinna ett parti schack igen? Jodå, jag har vunnit ett par gånger nu faktiskt. Och sedan har mannen någon musikalisk överraskning på gång, han har gått runt och undrat när jag vill ha den i flera veckor nu. Tänk att tiden ständigt är så kort i rocken. Jaja. Har man inga större problem än så så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar